Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет.пос.Гроші та кредит.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
12.11.2018
Размер:
612.35 Кб
Скачать

28

Міністерство освіти і науки України Національний лісотехнічний університет України

Кафедра обліку і аудиту

Гроші та кредит

Методичні вказівки, програма курсу, завдання для самостійної та індивідуальної роботи, а також завдання для виконання контрольної роботи студентами спеціальності „Облік і аудит” і „Менеджмент організацій” стаціонарної та заочної форм навчання.

Львів 2009

Розглянуті та рекомендовані до друку рішення кафедри обліку і аудиту від „ листопада 2009р., протокол № та методичної ради економічного факультету від „ листопада 2009 р., протокол № .

Голова методичної ради

Економічного факультету Козловський С.О.

Укладачі:

Самець С.М. – к.е.н., доцент кафедри обліку і аудиту

Мороз В.П. – асистент кафедри обліку і аудиту

Рецензенти:

Хом’як Р.Л. – к.е.н., доцент кафедри обліку і аналізу Національного університету „Львівська політехніка”

Шутка С.Є. –к.е.н., доцент кафедри обліку і аудиту НЛТУ України

Зміст

Передмова……………………………………………………………………….4

1. Мета і завдання курсу……………………………………………………….5

2. Програма курсу………………………………………………………………6

3. Організація та проведення практичних занять…………………………….9

4. Організація самостійної та індивідуальної роботи студентів…………….10

5. Методичні вказівки до виконання контрольної роботи……………………13

6. Перелік питань для підсумкового контролю………………………………..15

Рекомендована література………………………………………………………21

Додатки (1-2)……………………………………………………………………..22

Передмова

У сучасному світі пануючою формою організації суспільного виробництва є товарне виробництво. Його найважливіші базові категорії – товар і гроші. Роль грошей в організації функціонування суспільного виробництва надзвичайно велика. Вони не тільки забезпечують кругообіг товарів і послуг, але й виступають суттєвим важелем регуляції всієї сукупності соціально-економічних процесів сучасного суспільства.

Зміни політичної ситуації в Україні, чітке усвідомлення невідкладної необхідності проведення економічних реформ, накопичення власного досвіду та вивчення світової практики дали змогу кардинально змінити підходи до розв’язання проблем грошово-кредитного регулювання. Постала необхідність з урахуванням особливостей економічного розвитку України систематизувати накопичений досвід, виявити основні тенденції та закономірності грошово-кредитного регулювання, чітко визначитися у виборі методів та інструментів і обґрунтувати теоретичні й практичні засади та перспективи формування й розвитку монетарної політики в Україні.

Наукове розуміння проблеми грошей, грошового обігу, кредитних відносин, банківської справи є необхідним компонентом становлення знань студентів всіх економічних спеціальностей, це зумовило необхідність введення в навчальний процес підготовки бакалаврів за напрямком 0505 „Економіка і підприємництво” по спеціальності 6.050100 – „Облік і аудит” за напрямом 0502 „Менеджмент” по спеціальності 6.050200 „Менеджмент організацій” курсу „Гроші та кредит”.