Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мет реком ІНДЗ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
110.08 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЛЬВІВСЬКА ДЕРЖАВНА ФІНАНСОВА АКАДЕМІЯ

КАФЕДРА ДЕРЖАВНИХ ФІНАНСІВ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

щодо виконання індивідуальної науково-дослідної роботи студента

з дисципліни

ПОДАТКОВА СИСТЕМА”

Для студентів, які навчаються за галуззю знань 0305 Економіка і підприємництво", за напрямком підготовки 6.030508 “Фінанси і кредит” освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр”

Денна і заочна форми навчання

ЛЬВІВ - 2012

Розробники:

Ярема Я.Р., к.е.н., доцент кафедри державних фінансів ЛДФА

Ярема Б.П., к.е.н., доцент кафедри державних фінансів ЛДФА

Маринець В.П., ст. викладач кафедри державних фінансів ЛДФА

Розглянуто і схвалено на засіданні кафедри державних фінансів

(протокол № 1 від _________.2012р.)

Ярема Я.Р., Ярема Б.П., Маринець В.П. Методичні рекомендації щодо виконання індивідуальної науково-дослідної роботи студента з дисципліни “Податкова система” для студентів, які навчаються за галуззю знань 0305 "Економіка і підприємництво", за напрямком підготовки 6.030508 “Фінанси і кредит”, освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” . – Л.: ЛДФА, 2012. - 11 с.

ВСТУП

Індивідуальне завдання або реферат ( від лат. refero – доповнюю, повідомляю) – короткий виклад змісту наукової проблеми, що охоплює основні фактичні відомості та висновки з її аналізу. А також перелік використаних джерел. Реферат повинен відрізнятися точністю та об’єктивністю в переданні матеріалу. Повнотою відображення основних елементів змісту, доступністю сприйняття тексту як за змістом, так і за формою.

Індивідуальна науково-дослідна робота з предмета „Податкова система” стимулює студентів до наукової й творчої праці, є формою організації навчального процесу, яка передбачає створення умов для якнайповнішої реалізації творчих можливостей студентів через індивідуально-спрямований розвиток їх здібностей, науково-дослідну роботу і творчу діяльність.

Індивідуальне навчально - дослідне завдання (ІНДЗ) є видом позааудиторної індивідуальної роботи студента навчального, навчально-дослідницького характеру, яке використовується в процесі вивчення програмного матеріалу навчального курсу. ІНДЗ передбачає безпосередню участь студента у виконанні наукових досліджень та інших творчих завдань.

Метою ІНДЗ є поглиблення, узагальнення та закріплення знань, які студенти отримують у процесі навчання, а також застосування цих знань на практиці та розвиток навичок самостійної роботи.

Зміст ІНДЗ. ІНДЗ – це завершена теоретична або практична робота в межах навчальної програми курсу, яка виконується на основі знань, умінь і навичок, отриманих у процесі лекційних, семінарських занять, охоплює одну тему (декілька тем) або зміст навчального курсу в цілому.

Індивідуальні завдання виконують студенти самостійно під керівництвом викладача.

Види індз з навчальної дисципліни „Податкова система”:

  • історичний аналіз;

  • анотація додаткових джерел літератури;

  • написання рефератів;

  • комплексний опис властивостей, функцій, об’єктів.

Структура індивідуальних науково-дослідних завдань (орієнтовна):

  • вступ – зазначається тема, мета та завдання роботи та основні її положення;

  • теоретичне обґрунтування – виклад базових теоретичних положень, законів, принципів, тощо, на основі яких виконується завдання;

  • методи – вказуються і коротко характеризуються методи роботи;

  • основні результати роботи та їх обговорення – подаються статистичні або якісні результати роботи, схеми, малюнки, моделі, описи, систематизована реферативна інформація та її аналіз тощо;

  • висновки;

  • список використаної літератури.