Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PANASYUK_K_A_organizatsiya_roboti_ofisu_ta_di.doc
Скачиваний:
266
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.51 Mб
Скачать

10.2. Порядок оформлення візи

Віза — етикетка (відмітка чи позначка) в паспортномудокументі, що оформлена уповноваженими державними органами України та є дозволом на в'їзд особи на її територію на зазначений у ній строк або на транзитний проїзд через її територію протягом відповідного строку.

Порядок оформлення віз

Етап 1

Заповнюється й присилаєте факсом запит, форма якого змінюється в залежності від мети Вашої поїздки

Етап 2

Запис в посольство на співбесіду і готується повний пакет документів. Для цього потрібні наступні документи (в залежності від виду поїздки)

Для тих, хто їде на виставку

копія свідоцтва держреєстрації підприємства або як приватного підприємця

копія першої сторінки закордонного паспорту

копія гарантійного листа

довідка про заробітну плату

заповнений інформаційний лист

Для тих, хто їде в службове відрядження

- копія свідоцтва держреєстрації підприємства або як приватного підприємця

- копія першої сторінки закордонного паспорту

- довідка про заробітну плату

- заповнений інформаційний лист

- копія запрошення від партнерів

- виписка з торгового реєстру підприємства, що запросило

Для тих, хто їде в гості

копія запрошення від родичів чи друзів

копія першої сторінки закордонного паспорту

заповнений інформаційний лист

Для тих, хто їде на лікування

копія першої сторінки закордонного паспорту

заповнений інформаційний лист

копія запрошення від німецької клініки на лікування

В незалежності від виду поїздки обов’язково заповнюється візова анкета.

Етап 3

Оплата консульського збору.

Етап 4.

В назначений день в посольстві протягом тридцяти хвилин (в середньому) співбесіда й в той же день після обіду забираєте паспорт з візою.

Порядок отримання шенгенської візи

Термін «шенгенська віза» виник після підписання двох документів - Угоди «Про поступове скасування перевірок на спільних кордонах» від 14 червня 1985 року і Конвенції від 19 червня 1990 року про застосування цієї Угоди, відомих як Шенгенські угоди. Місцем підписання зазначених документів був замок Шенген, який знаходиться біля кордонів Люксембургу, Франції та Німеччини.

На сьогоднішній день до Шенгенського простору входять: Франція, Німеччина, Бельгія, Нідерланди, Данія, Італія, Люксембург, Греція, Іспанія, Португалія, Австрія, Фінляндія, Швеція, Норвегія, Ісландія. А також договори про вільне переміщення з країнами-учасницями Шенгенської угоди мають Андорра, Ватикан, Сан-Марино, Гренландія, Монако та Фарерські острови.

Для оформлення шенгенської візи не обходимо подати наступні документи:

  • Закордонний паспорт, термін дії якого як мінімум на 3-6 місяців перекриває закінчення планованої поїздки;

  • Документи, що підтверджують мету і характер поїздки (запрошення, туристичний ваучер, «бронь» готелю);

  • Достатні фінансові кошти (приблизно по 100 у.о. на кожен день перебування);

  • Фотографії (від 1 до 4 шт.);

  • Довідка з місця роботи (із зазначенням посади та окладу);

  • Ксерокопія паспорта; згоду на виїзд неповнолітніх дітей (дітям від 15 років обов'язково потрібно мати окремий паспорт);

  • Відповідне міжнародне медичне страхове свідоцтво (страховий поліс має бути дійсним для всіх країн Шенгенського простору);

  • Анкета посольства.

Сама процедура оформлення шенгенської візи може затягнутися, оскільки процес розгляду документів займає велику кількість часу.

Всі необхідні документи необхідно здати до візового відділу посольства. Зазвичай посольства вимагають особистої присутності (особливо якщо Ви займаєтеся оформленням самостійно). Час роботи посольств краще заздалегідь уточнювати на їхніх офіційних сайтах. До будівлі посольства бажаніше приходити раніше, щоб зайняти чергу на здачу документів.

Далі оплачується консульський збір. Оплатити необхідну суму потрібно протягом двох днів, після подачі документів. З приводу оплати існують такі нюанси. У посольствах одних країн сума сплачується до подання документів, в інших - після. Деякі посольства беруть гроші в момент подачі документів безпосередньо в посольстві.

Оплата здійснюється за внутрішнім курсом банку, в якому сплачується збір на поточний день. При отриманні паспорта необхідно буде пред'явити квитанцію про оплату консульського збору працівникові візового відділу. Практично у всіх випадках консульства починають розглядати візову заяву з моменту зарахування на свій рахунок суми консульського збору. У разі відмови у візі консульський збір не повертається.

Останній етап - це співбесіда у посольстві. Мета співбесіди для співробітників посольства - переконатися, що ваші наміри обмежуються вказаними в анкеті. Тому необхідно переконати представника посольства в тому, що туристу дуже подобається його країна, він туди дуже хочете потрапити, але при цьому він залишаєтеся справжнім патріотом і обов'язково повернетеся назад.

.