Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tovaroznavstvo-Osnach.pdf
Скачиваний:
308
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
2.19 Mб
Скачать

«Товарознавство»

Позначення ЕПТ

Позначення ЕПТ складається (у порядку розташування знаків) із чотирьох елементів, наприклад 13ЛО37И, 31ЛМ323В, 61ЛК1Б.

Перший елемент – число, що характеризує діаметр або діа гональ екрана. Другий елемент – літери: ЛО – осцилографічні трубки з електростатичним управлінням променя; ЛМ – із магнітним управлінням; ЛК – кінескопи з електромагнітним управлінням променя. Третій елемент – число, що позначає порядковий номер типу приладу. Четвертий елемент – літера, що позначає тип люмінофора екрана: А – синій, Б – білий, В – жовто жовтогарячий, И – зелений, М – блакитний.

1.5. Іонні прилади

До них відносять прилади, електропровідність яких обумов лена електричним розрядом у газовому середовищі. В якості газового наповнювача зазвичай використовують інертні гази і пари ртуті. В процесах електропровідності цих приладів поряд з електронами беруть участь іони, що утворюються при елект ричному розряді

Іонні прилади використовують для стабілізації напруги, індикації електричного стану, переключення і захисту ланцюгів, випрямлення, висвітлення та ін.

Іонні лампи. Двохелектродні прилади з аномальним тліючим розрядом (неонові лампи) застосовують для індикації напруги або електромагнітного поля високої частоти. Конструктивно лампи виконують із симетричною і несиметричною формою електродів, що поміщаються в скляний балон. Балон наповню ють неоново гелієвою сумішшю з невеликою домішкою аргону, що забезпечує при запалюванні оранжево червоне світіння.

Відповідно до призначення і конструктивного виконання розрізняють звичайні сигнальні неонові СН і мініатюрні МН, а також лампи спеціального призначення — модуляторні ТМН, панельні ПН, фазові ФН, волномірні ВМН, покажчики висо кої напруги УВН.

24

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]