Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tovaroznavstvo-Osnach.pdf
Скачиваний:
308
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
2.19 Mб
Скачать

Розділ 3. Енергетичне обладнання

3.6. Калорифери

Калорифери застосовують для нагрівання повітря, що по ступає в приміщення.

Калорифери бувають типу КВ, що обігріваються водою, і КП, що обігріваються парою (теплоносії).

Промисловість випускає п’ять моделей калориферів: най менша, М – мала, С – середня, Б – велика і СБ – найбільша. Кожна модель має 12 номерів, що визначають сполучні розмі ри і площу поверхні нагрівання.

Конструкція калорифера (рис. 3.13.) представляє собою си стему спіральних трубок 2, по яких переміщається теплоносій (наприклад, вода). Для збільшення площі тепловіддачі на тру би установлені ребра. Між трубами і ребрами проходить холод не повітря, що відбирає в них теплоту. Для захисту від ушкод ження тонкостінні труби з ребрами закривають решітками 3.

1

2

3

Рис. 3.13. Конструкція калорифера

111

«Товарознавство»

До умовного позначення калорифера входять крім назви теплоносія номера калорифера і тип оребрення труб. Наприк лад, калорифер пластинчастий із водяним обігрівом середньої моделі № 10 позначається: КВС 10 П.

3.7. Умови зберігання і транспортування вентиляційного обладнання

Вентиляційне обладнання постачається відповідно до вимог замовника як у розібраному, так і в нерозібраному виді.

Електродвигуни, що входять до комплекту вентиляторів, зберігають у закритих приміщеннях на стелажах або на підлозі на піддонах.

Термін зберігання електродвигунів на базах не перевищує шість місяців. Торцева частина двигунів, різьбові з’єднання, вивідні кінці проводів і заземлення повинні бути законсерво вані і захищені щитками.

Повітрязабірники і турбинки вентиляторів, установлені на одній рамі і зроблені з чорної жерсті, повинні бути пофарбовані.

Допускається зберігання вентиляторів без електродвигунів на закритих бетонованих площадках, але необхідно запобігати прямому попаданню на виріб атмосферних опадів. Короба і повітряпроводи як фарбовані, так і з оцинкованого заліза, що входять до комплекту вентиляційних систем, допускається збе рігати під навісом, але тільки у вертикальному положенні.

Транспортувати повітряпроводи дозволяється тільки у вер тикальному положенні. Комплект кріпильних виробів і ущіль нювальних прокладок упаковують окремо в дерев’яні ящики, які повинні бути викладені усередині водонепроникним папе ром або поліетиленовою плівкою.

Транспортування вентиляторів допускається будь яким видом транспорту без тари за умови захищеності виробів від механічних ушкоджень і впливу атмосферних осадів.

.

112

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]