Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
posibМОЙ4_Исправленный1.doc
Скачиваний:
94
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
5.36 Mб
Скачать

Поправки до затверджень базових зразків

Країна-член ЄС (уповноважена організація країни-члена ЄС), що проводить затвердження базового зразка, повинна вжити всіх необхідних заходів, щоб пересвідчитися в поінформованості про будь-які зміни в деталях інформаційного пакета.

Заявка на внесення поправок до затвердження базового зразка повинна надаватися винятково до вповноважених організацій країн-членів ЄС, що здійснюють чинне затвердження базового зразка.

У випадку затвердження базового зразка системи, компонента або окремого технічного засобу при зміні деталей інформаційного пакета вповноважена організація певної країни-члена ЄС повинна, за необхідності, видати змінені сторінки інформаційного пакета, причому на кожній такій сторінці необхідно чітко зазначити природу зміни та дату внесення змін; нова версія інформаційного пакета з внесенням необхідних змін разом із детальним описом змін повинна вважатися такою, що відповідає вказаним вимогам.

У будь-якому випадку, при виданні змінених сторінок або нової, виправленої версії, індекс інформаційного пакета (що додається до сертифіката про затвердження) також має бути зміненим і містити останні дати змін сторінок або дату видання нової, виправленої версії.

Якщо, крім цього, було внесено зміни до інформації, що міститься в сертифікатах про затвердження (без урахування будь-яких додатки до таких документів) або ж було змінено вимоги Директиви з дати подання заявки на затвердження, таке доповнення повинно вважатися «розширенням», а вповноважена організація країни-члена ЄС повинна видати новий сертифікат про затвердження базового зразка (позначений номером розширення), в якому має чітко вказуватися причина розширення та дата перевидання.

Якщо вповноважена організація країни-члена ЄС з’ясовує, що зміни в інформаційному пакеті вимагають проведення нових перевірок та тестувань, така організація має повідомити про це виробника та видавати документи, вказані у трьох попередніх абзацах, лише за умови успішного проведення нових перевірок і тестувань.

У випадку проведення затвердження базового зразка транспортного засобу при внесенні змін до інформаційного пакета, уповноважена організація країни-члена ЄС повинна, за необхідності, видати змінені сторінки(у) інформаційного пакета, причому на кожній такій сторінці треба чітко вказувати причину внесення змін і дату перевидання; нова, виправлена версія інформаційного пакета разом з детальним описом внесених змін повинна також вважатися такою, що відповідає вказаній вимозі.

У будь-якому випадку при виданні змінених сторінок або нової, виправленої версії індекс інформаційного пакета (що вказується в сертифікаті про затвердження) також має бути зміненим і містити дату останнього внесення змін або дату створення нової, виправленої версії.

Якщо, крім цього, необхідно проведення будь-яких подальших перевірок, або вносяться зміни до будь-якої інформації, що міститься в сертифікаті про затвердження базового зразка (за винятком додатків), або ж з дати подання заявки на затвердження базового зразка змінилися вимоги будь-якої окремої Директиви, чинні до дати накладання заборони щодо першого впровадження в експлуатацію, таке доповнення повинне вважатися «розширенням», а вповноважена організація країни-члена ЄС повинна видати новий сертифікат про затвердження базового зразка (з наданням номера розширення), в якому чітко вказуватиме причини розширення та дату внесення змін.

Якщо вповноважена організація країни-члена ЄС з’ясовує, що зміни до інформаційного пакета зумовлюють проведення нових перевірок, вона має повідомити про це виробника та видавати документи, вказані у трьох попередніх абзацах, лише за умови успішного проведення нових перевірок та тестувань. Будь-який змінений документ повинен надсилатися до інших уповноважених організацій протягом одного місяця.

Коли стає очевидно, що затвердження базового зразка транспортного засобу має втратити чинність внаслідок втрати чинності однієї або більше окремих Директив, вказаних в інформаційному пакеті, або внаслідок впровадження нової окремої Директиви в Додатка 4, Частина 1, вповноважена організація країни-члена ЄС, що проводила затвердження базового зразка, повинна не пізніше, ніж за один місяць до втрати чинності затвердження базового зразка транспортного засобу, обговорити це питання з іншими уповноваженими організаціями інших країн - членів ЄС, вказавши відповідну дату, або ідентифікаційний номер останнього транспортного засобу, виробленого відповідно до сертифіката про затвердження базового зразка, виданого раніше.

Для категорій транспортних засобів, на які не вплинули зміни вимог окремих Директив або цієї Директиви, немає необхідності у внесенні змін до затвердження базового зразка.

Теми рефератів

  1. Автоматизовані та автоматичні словники.

  2. Автоматизований словник Lingvo.

  3. Порівняльна характеристика існуючих автоматизованих словників.