Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
05_КП_МР_ДЗ.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
03.08.2020
Размер:
573.95 Кб
Скачать

Задача 1

Не бажаючи служити в армії, Пархоменко подав кимось підроблений висновок лікаря про наявність у нього психічної хвороби. Через це він був звільнений від проходження строкової військової служби.

Кваліфікуйте дії Пархоменка

Відповідь:

Пархоменко вчинив: ухилення від призову на строкову військову службу (ст. 335 КК); використання підробленого офіційного документа (ч. 4 ст. 358 КК).

Дії Пархоменка, потрібно кваліфікувати за сукупністю злочинів, передбачених ст. 335 і ч. 4 ст. 358 КК.

Задача 2

Головний інженер одного з військового заводів Котов, не встигнувши на роботі вивчити матеріали, пов’язані з виробництвом нових видів зброї, взяв їх додому. Коли він ознайомився з матеріалами, до його кімнати зайшов співробітник інституту Кравченко. Котов залишив матеріали на столі, прикривши їх газетою. Під час бесіди йому зателефонували, і він вийшов з кімнати. Кравченко зазирнув у документи, що лежали під газетою, ї, дізнавшись про новий вид зброї, розповів про це своїй дружині.

Кваліфікуйте дії Котова і Кравченка.

Задача 3

Військовозобов’язаний Волинчук одержав повідомлення від райвійськкомату про явку на збірний пункт для відправлення до військової частини на навчальні збори. Волинчук прийшов до контори сільськогосподарського кооперативу, щоб разом з іншими військовозобов’язаними їхати машиною до райцентру. Тут він дізнався, що інші були повідомлені про збори за тиждень, а він того дня. Односельці почали сміятись, що його не було в списках, а він їде за когось іншого. Волинчук вирішив не їхати і пішов додому. Автомашина з іншими військовозобов’язаними поїхала до райвійськкомату без Волинчука.

Квалифікуйте дії Волинчука.

Тема 1.16. Злочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян (2 години)

1. Поняття, загальна характеристика і види злочинів проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об'єднань громадян.

2. Злочини у сфері використання державних символів.

3. Злочини, пов'язані з перешкоджанням діяльності організацій та об'єднань громадян.

4. Злочини проти представників влади, органів місцевого самоврядування, працівників правоохоронних органів, членів громадських формувань.

5. Злочини у сфері використання документів і засобів отримання інформації.

6. Інші злочини проти авторитету держави, органів місцевого самоврядування й діяльності об'єднань громадян.

Література: [ 7]; [ 11]; [ 12]; [13 ]; [17 ]; [ 20]; [21 ]; [39]; [ 43]; [58 ]; [ 94]; [115 ].

Задача 1

Антонов та Корнієнко ввечері прийшли до дому Арканова і почали вимагати, щоб останній повернув борг у сумі 16 тис. гривень сестрі Корнієнко. Строк сплати боргу, згідно укладеного договору позики, закінчився два місяці тому. Арканов пообіцяв через тиждень повернути борг, але обіцянки не виконав, Антонов і Корнієнко знову прийшли до Арканова та побили його, примушуючи виконати свої зобов’язання, тобто повернути борг. Арканову були заподіяні легкі тілесні ушкодження, що потягли за собою короткочасний розлад здоров’я.

Кваліфікуйте дії Антонова та Корнієнка.

Відповідь:

Антонов та Корнієнко вчинили примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань, поєднане з насильством, що є небезпечним для життя і здоров’я потерпілого, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 355 КК).

Дії Антонова та Корнієнка потрібно кваліфікувати за ч. 3 ст. 355 КК.

Задача 2

Журавльов, озброївшись цвяходером, великим саморобним столовим ножем (довжина клинка 14, 5 см) та п’ятьма полотнами пил по металу, о 22 год., прийшов до хлібного магазину. Цвяходером він зламав навісні замки, проник до магазину і намагався тим самим інструментом відкрити сейф. Побачивши, що до магазину зайшов сержант міліції Твердохліб, він сховався під стелажі. Твердохліб виявив його і при затриманні висунув вимогу, що Журавльов став обличчям до стіни. Однією рукою Твердохліб почав обшукувати Журавльова, а в другій тримав пістолет. Журавльов вихопив схованого у рукаві куртки столового ножа і вдарив ним Твердохліба у шию і ліве око, спричинивши тяжке тілесне ушкодження. Свої дії припинив після того, як пострілом з пістолета Твердохліба був поранений у ногу, а ножа у нього відібрав працівник міліції Сиваков, що вбіг до магазину.

Кваліфікуйте дії Журавльова.

Задача 3

Довідавшись, Рудешко займається виготовлення і збутом самогону, Зеленський прийшов до неї додому і, назвавшись працівником міліції, вимагав запросити понятих для складання протококу про вилучення самогону. Рудешко запропонувала Зеленському 500 грн., щоб той протоколу не складав. Одержавши гроші, Зеленський залишив садибу.

Соседние файлы в предмете Уголовное право