Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
05_КП_МР_ДЗ.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
03.08.2020
Размер:
573.95 Кб
Скачать

Задача 2

Гайова визнана в розкраданні і збуті наркотичних засобів. За розкрадання її засуджено до 5 років позбавлення волі, за збут – до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що належить їй на праві індивідуальної власності.

Яке може бути визначене остаточне покарання Гайовій?

Задача 3

Раніше судимий за угон транспортних засобів Некурний, перебуваю­чи в стані сп’яніння, знову здійснив угон мотоцикла. За цей злочин його було засуджено до 2-х років виправних робіт. Призначаючи покарання, не пов’язане з позбавленням волі, суд послався на добросовісне ставлення Некурного до праці, систематичне перевиконання норм виробітку, позитив­ну характеристику за місцем проживання.

На вирок районного суду прокурор вніс подання, поставивши питання про скасування вироку у зв’язку з м’якістю призначеного покарання, оскіль­ки Некурний, раніше судимий за такий самий злочин, на шлях виправлення не став, злочин вчинив при обтяжуючих обставинах.

Чи обґрунтовані доводи подання? Які обтяжуючі обставини мав враховувати суд при призначенні покарання Некурному?

Задача 4

Демченка визнано винним у вчиненні трьох злочинів і засуджено: за крадіжку без обтяжуючих обставин – до 2-х років виправних робіт; за грабіж, вчинений повторно – до 3-х років позбавлення волі; за розбій – до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що належить йому з права власності.

Якиий порядок призначення остаточного покарання за сукупністю трьох і більше злочинів? Яке остаточне покарання може бути призначене Демченку?

Тема 1.18. Звільнення від покарання та його відбування (4 години)

1. Поняття і види звільнення від покарання та його відбування.

2. Звільнення від відбування покарання з випробуванням. Особливості такого звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до семи років.

3. Звільнення від відбування покарання у зв’язку із закінченням строків давності виконання обвинувального вироку.

4. Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

5. Заміна невідбутої частини покарання більш м’яким.

6. Звільнення від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років: підстави та умови застосування.

7. Звільнення від покарання за хворобою.

8. Звільнення від покарання на підставі закону України про амністію або акта про помилування.

Література: [2 ]; [ 5]; [6 ]; [ 9]; [ 11]; [ 12]; [ 13]; [ 17]; [ 36]; [ 37]; [ 38]; [ 51] [60].

Задача 1

Максимова засуджено місцевим судом за необережне тяжке тілесне ушкодження до обмеження волі на строк 2 роки із звільненням від відбування покарання з випробуванням. На Максимова були покладені обов’язки: 1) попросити публічно або в іншій формі пробачення у потерпілого; 2) повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навчання. Максимов не виконав покладені на нього обов’язки та 3 рази вчинив правопорушення, що потягнули за собою адміністративні стягнення.

Як має поступити суд?

Відповідь:

Згідно ч. 2 ст. 78 КК, якщо засуджений не виконує покладені на нього обов’язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання.

Соседние файлы в предмете Уголовное право