Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
05_КП_МР_ДЗ.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
03.08.2020
Размер:
573.95 Кб
Скачать

Задача 2

Гунько був засуджений за ст. 116 КК до позбавлення волі на строк три роки. Через один рік після початку відбування покарання він захворів на психічну хворобу, що позбавляла його можливості усвідомлювати свої дії. У зв’язку з цим до Гунька застосовані примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психічного закладу з посиленим наглядом. Через два роки Гунько одужав.

Яке рішення щодо Гунько має прийняти суд після його одужання?

Задача 3

Худієва було засуджено за ч. 1 ст. 185 КК до позбавлення волі на строк два роки зі звільненням від відбування покарання з випробуванням. У період іспитового строку стало відомо, що він до винесення вироку вчинив ще дві крадіжки з проникненням у житло. Розглянувши справу, суд засудив Худієва за ці крадіжки за ч. 3 ст. 185 КК до позбавлення волі на строк п’ять років.

Яким чином слід вирішувати питання про остаточне покарання Худієва?

Задача 4

Комарова було засуджено за ч.1 ст. 185 КК до позбавлення волі на строк два роки зі звільненням від відбування покарання з випробуванням. Через рік після початку відбування покарання він захворів на тяжку хворобу, що перешкоджала подальшому його відбуванню. У зв’язку з цим суд звільнив Комарова від подальшого відбування покарання на підставі ч.2 ст. 84 КК. Через 3 роки Комаров одужав.

Яке рішення має прийняти суд щодо Комарова після його одужання?

Тема 1.19. Судимість (2 години)

1. Поняття, ознаки та правові наслідки судимості.

2. Строки погашення судимості.

3. Обчислення строків погашення судимості.

4 Зняття судимості.

Література: [ 1]; [ 3]; [ 5]; [6 ]; [ 10]; [11 ]; [12 ]; [13 ]; [17 ]; [36 ]; [37 ]; [38 ].

Задача 1

Вербило був засуджений за ч. 1 ст. 367 КК до обмеження волі на строк два роки з позбавленням права обіймати певні посади на строк три роки і відбув основне покарання повністю.

Який термін має пройти після набрання вироком законної сили для того, щоб судимість у Вербило вважалася погашеною?

Відповідь:

Пункт 6 ст. 89 КК України вказує, що не мають судимості особи, засуджені до обмеження волі, а також засуджені за злочин невеликої тяжкості до позбавлення волі, якщо вони протягом двох років з дня відбуття покарання (основного та додаткового) не вчинять нового злочину.

Згідно п. 1 ст. 90 КК України строки погашення судимості обчислюються з дня відбуття основного і додаткового покарання.

Тому термін, який має пройти після набрання вироком законної сили для того, щоб судимість у Вербило вважалася погашеною, 7 років.

Задача 2

До позбавлення волі на строк вісім років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки Марущак був засуджений за ч. 2 ст. 286 КК.

Через який строк після відбуття основного покарання Марущак буде визнаватись таким, що немає судимості?

Задача 3

Комашов був засуджений за ч. 3 ст. 368 КК до позбавлення волі на строк десять років з позбавленням права обіймати певні посади на строк три роки та з конфіскацією всього майна, що є його власністю. Через сім років 8 місяців він був умовно-дострокове звільнений від основного покарання. Через чотири роки після звільнення Комашов звернувся до суду з клопотанням про зняття з нього судимості.

Чи може суд зняти з Комашова судимість, якщо він довів своє виправлення?

Соседние файлы в предмете Уголовное право