Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
05_КП_МР_ДЗ.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
03.08.2020
Размер:
573.95 Кб
Скачать

Задача 1

Дудник, бажаючи заволодіти грошима, під виглядом наркотичних засобів збув Харитонову 10 гр. крейди замість кокаїну, отримавши 1600 доларів США. Харитонов хотів потім перепродати наркотичні засоби іншим особам.

Кваліфікуйте дії Дудника і Харитонова.

Відповідь:

Дудник вчинив заволодіння чужим майном шляхом обману (ч. 1 ст.190 КК).

Харитонов вчинив закінчений замах на придбання наркотичних засобів у великих розмірах ( для кокаїну великий розмір становить від 1 до 16 грам) (ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 307 КК).

Дії Дудника потрібно кваліфікувати за ч. 1 ст.190 КК, а дії Харитонова за ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 307 КК.

Задача 2

Ганиченко, працюючи разом з 16-річним Завальним, неодноразово пригощав його спиртним. Під час чергової випивки він запропонував Завальному викурити цигарку з гашишем, а потім того ж вечора ще одну. Після цього він запропонував Завальному разом убити робітника їхнього підприємства Зоріна, який зняв з рахунку в банку 5 тис. грн.. для придбання імпортної радіоапаратури. Вони обговорили план, який здійснили наступного дня: під час випивки завдали Зоріну у різні частини тіла 60 ножових ударів – Ганиченко фінським, а Завальний – кухонним ножем. Гроші поділили. Під час обшуку з місце проживання Ганиченка було виявлено порошок білого кольору, який за висновком судово-хімічної експертизи є гашишем.

Кваліфікуйте дії Ганиченка і Завального.

Задача 3

Григорович кілька разів у різних осіб на базарі купував гашиш та макову солому, яку привозив на квартиру своєї близької знайомої Тарасенко, шість разів виготовляв екстракційний опій. Наркотики Григорович вживав сам, а також разом зі своїми знайомими, серед яких був і 16-річний Босак. На квартирі Тарасенко були вилучені гашиш, макова солома, екстракційний опій, предмети, призначені для виготовлення і вживання наркотиків. Тарасенко під час допиту визнала, що знала про вживання Григоровичем наркотиків у її квартирі. Спочатку вона заперечувала проти цього, але Григорович переконав її, що без вживання наркотиків не зможе жити. Тому вона дозволила готувати і вживати наркотики у своїй квартирі Григоровичу і його знайомим, а сама виходила на цей час до іншої кімнати.

Кваліфікуйте дії винних.

Задача 4

Ходаков був затриманий міліцією за бродяжництво. При затриманні у нього в кишені було виявлено пакетик з газети з 0,2 г гашишу. Ходаков пояснив, що придбав гашиш у хлопця на ім’я Олексій на базарі, щоб вжити його. Півроку тому в того ж Олексія купив приблизно таку саму кількість гашишу.

Кваліфікуйте дії Ходакова.

Тема 1.15. Злочини у сфері охорони державної таємниці, недоторканості державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації (2 години)

1. Злочини у сфері охорони державної таємниці, недоторканості державних кордонів, забезпечення призову та мобілізації: поняття і система.

2.Злочини, які посягають на відносини у сфері охорони державної таємниці або конфіденційної інформації.

3. Злочини, які посягають на недоторканність державних кордонів.

4. Злочини, які порушують порядок комплектування Збройних Сил України.

Література: [ 3]; [7 ]; [ 11]; [ 12]; [ 13]; [17]; [ 39]; [ 52]; [86 ]; [95 ]; [100 ]; [122 ].

Соседние файлы в предмете Уголовное право