Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
05_КП_МР_ДЗ.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
03.08.2020
Размер:
573.95 Кб
Скачать

Тема 1.13. Злочини проти громадського порядку та моральності (4 години)

1. Загальна характеристика і види злочинів проти громадського порядку та моральності.

2. Злочини проти громадського порядку.

3. Злочини проти моральності.

Література: [ 4]; [7 ]; [ 11]; [ 12]; [ 13]; [17 ]; [21 ]; [39 ]; [ 54]; [94 ]; [95 ]; [122 ].

Задача 1

Грищенко, обурений тим, що продавець Попович подав йому брудний посуд з їжею, а потім відмовився його замінити чи повернути гроші, поїхав додому, взяв там мисливську рушницю і повернувся на місце, де працював Попович. Після цього двічі вистрелив шротом у прилавок, пошкодивши охолоджувальний агрегат. Коли Грищенко стріляв, нікого поблизу не було Попович, побачивши Грищенка з рушницею, теж сховався.

Кваліфікуйте дії Грищенка.

Відповідь:

Грищенко вчинив грубе порушення громадського порядку, вчинене з особливою зухвалістю, яке проявилось у пошкодженні чужого майна (хуліганство) (ч. 1 ст. 296 КК). Ознака ч. 4 ст. 296 КК у діях Грищенка відсутня, адже у нього не було наміру використати зброю для нанесення тілесних ушкоджень.

Дії Грищенка потрібно кваліфікувати за ч. 1 ст. 296 КК.

Задача 2

Носов вдома посварився з дружиною. Остання пішла до сусіда Мотова. Носов пішов за дружиною, але Мотов не впустив його до себе на подвіря й ударив у плече. Тоді Носов повернувся додому, взяв сокиру і вдарив нею мотова, спричинивши поранення руки. Мотов перебував у лікарні більше місяця.

Кваліфікуйте дії Мотова.

Задача 3

У стані сп’яніння Чуприн у гастрономі у відповідь на осудливий погляд Семенова вдарив його в обличчя кулаком, заподіявши фізичний біль. Коли його почав заспокоювати Санін, Чуприн двічі кулаком ударив його в обличчя, спричинивши легке тілесне ушкодження без розладу здоров’я. Третього удару він завдати не встиг, оскільки зайшов працівник міліції Мельниченко і затримав Чуприна. Той намагався вирватись від працівника міліції та вдарити його.

Кваліфікуйте дії Чуприна.

Задача 4

П’яний Мельниченка у кафе «Ласунка» лихословив, побив посуд на своєму столику, а при спробі втихомирити його ударив в обличчя дружинника Калину. Взятим на сусідньому столі ножем він намагався поранити Калину.

Кваліфікуйте дії Мельниченка.

Тема 1.14. Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення (4 години)

1. Поняття і види злочинів проти здоров’я населення.

2. Злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотичних засобів та інших предметів, небезпечних для здоров'я населення.

3. Злочини, пов'язані незаконним заволодінням наркотичними засобами, психотропними речовинами, їх аналогами або прекурсорами, а також обладнанням для їх виготовлення.

4. Злочини, пов'язані з незаконним уживанням наркотичних і одурманюючих засобів, а також допінгу.

5. Інші злочини проти здоров'я населення.

Література: [7 ]; [ 11]; [ 12]; [ 13]; [17 ]; [39 ]; [ 52]; [ 56]; [ 92]; [ 94]; [109 ]; [122 ].

Соседние файлы в предмете Уголовное право