Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Макро-2010 (Восстановлен).doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
2.83 Mб
Скачать

5. Захист курсової роботи

Курсова робота, що одержала позитивну оцінку, допускається до захисту, у ході якого студент повинен довести уміння викласти мету й основний зміст роботи, аргументувати обґрунтованість її структури й одержаних висновків; відповісти на питання і зауваження, зроблені в письмовій рецензії або при співбесіді.

Важливо правильно організувати самостійну роботу з підготовки до захисту: вивчити додаткову економічну літературу; проаналізувати конкретний фактичний матеріал; докладніше вивчити окремі питання теми і т. ін. У процесі самостійної підготовки до захисту курсової роботи варто консультуватися з викладачами кафедри.

Результати проведеної роботи можуть бути використані при підготовці письмових внесень у відповідні розділи курсової роботи, а також при усних відповідях на питання, поставлені в рецензії, у процесі захисту.

Якщо студент добре підготовлений до захисту і дав вичерпні відповіді на питання і зауваження, що надавалася в рецензії, а також на додаткові питання, що виникли в процесі захисту, остаточна оцінка курсової роботи може бути підвищена в порівнянні з попередньою оцінкою, що була надана в рецензії.

Разом з тим, якщо в процесі захисту курсової роботи з’ясується, що студент недостатньо підготувався, слабо володіє матеріалом на дану тему, остаточна оцінка курсової роботи може бути і знижена.

6. Критерії оцінювання курсових робіт

Оцінювання виконання курсової роботи здійснюється за 100-бальною шкалою з наступним переведенням даних в чотирьохбальну шкалу та шкалу за системою ECTS.

Об’єктами оцінювання є п’ять основних елементів:

  1. Ступінь розкриття актуальності, теоретичних та правових засад досліджуваної теми;

  2. Глибина аналізу та рівня його інформаційного забезпечення;

  3. Рівень самостійності та обґрунтованості висновків і пропозицій;

  4. Якість ілюстративного матеріалу й оформлення роботи;

  5. Якість презентації роботи під час її захисту та повнота відповідей на запитання членів комісії.

Для оцінки кожного елементу об’єкта оцінювання застосовуються критерії, наведені в таблиці 1.

Переведення даних 100-бальної шкали оцінювання в чотирьохбальну та відповідно із системою ECTS здійснюється в такому порядку:

Оцінка за шкалою ECTS

Оцінка за бальною шкалою

Оцінка за національною шкалою

A

85–100

«5»

«Відмінно»

B

80

«4»

«Добре»

C

65–75

D

60

«3»

«Задовільно»

E

50–55

FX

20–45

«2»

«Незадовільно» з можливістю

повторного захисту курсової роботи

F

0–15

«Незадовільно» з обов’язковим повторним виконанням курсової роботи

Кращі курсові роботи, виконані на найбільш актуальні теми, що мають велике теоретичне і практичне значення, можуть бути рекомендовані кафедрою на конкурс студентських наукових праць.

Студент може запропонувати і таку тему курсової роботи, яка відсутня в переліку, рекомендованому кафедрою. Однак тема курсової роботи вважається затвердженою, якщо вона погоджена з викладачем–керівником курсової роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]