Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Sumy_2009.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
2.59 Mб
Скачать

13.2. Державний контроль за додержанням вимог природоохоронного законодавства

Протягом 2009 р. Державною екологічною інспекцією в Сумській області здійснювався державний контроль в сфері охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів, екологічної та в межах своєї компетенції радіаційної безпеки на території області.

В ході здійснення державного контролю за дотриманням природоохоронного законодавства інспекторським складом було здійснено 1670 перевірок суб’єктів господарювання, 155 об’єктів перевірено комплексно. За порушення вимог природоохоронного законодавства призупинено виробничу діяльність 42 об’єктів. До правоохоронних органів передано 25 справ стосовно порушень природоохоронного законодавства, що містять ознаки злочину, порушено 11 кримінальних справ.

За нанесені державі збитки через порушення вимог природоохоронного законодавства до юридичних та фізичних осіб пред’явлено 102 претензії та позови на суму 491,388 тис. грн., а саме:

  • за забруднення водних об’єктів та самовільне водокористування – 22 на 261,548 тис. грн.;

  • за порушення законодавства щодо охорони атмосферного повітря – 5 на 7,751 тис. грн.;

  • за забруднення та засмічення земельних ресурсів – 8 на 30,137 тис. грн.;

  • за порушення законодавства в галузі охорони рослинного світу – 54 на 156,876 тис. грн.;

  • за порушення законодавства щодо охорони тваринного світу, рибних запасів та природно-заповідного фонду – 3 на 1,500 тис. грн., 7 на 4,060 тис. грн. та 2 на 13,052 тис. грн. відповідно.

За завдані державі збитки стягнуто 128,214 тис. грн.

Загальна сума розрахованих у 2009 р. збитків становить 40736,205 тис. грн.

За порушення вимог природоохоронного законодавства у 2009 р. до адміністративної відповідальності згідно Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» притягнуто 2775 осіб. Накладено штрафів на суму 247,184 тис. грн. Фактично стягнуто в добровільному порядку та через державну виконавчу службу штрафів на суму 198,590 тис. грн. Відсоток стягнення становить 80,3%.

Інструментально-лабораторний контроль.

За 2009 р. відділом інструментально-лабораторного контролю ДЕІ в сумській області було відібрано і проаналізовано 757 проб води, в яких виконано 11700 визначень. Проконтрольовано 237 водних об'єктів, в тому числі 27 річок, 160 ставків, 50 спостережних свердловин. Перевірено 49 підприємств, на яких проконтрольовано 38 скидів стічної води у водойму, всього відібрано 240 проб стічної води. Проконтрольовано 243 створи, з яких по затвердженій програмі – 16 пунктів та 26 створів.

На 11 підприємствах області проводився інструментально-лабораторний контроль за викидами від стаціонарних джерел забруднення. Проконтрольовано 60 стаціонарних джерел забруднення, відібрано 360 об'єднаних проб, виконано 2642 визначення. Встановлено 1 перевищення ГДВ (ТПВ).

За звітний період відібрано 125 проб ґрунту, в яких виконано 853 визначення, у т.ч. на вміст хімічних засобів захисту рослин, технологічних домішок, визначення pH.

13.3. Моніторинг навколишнього природного середовища.

Система моніторингу довкілля є основною складовою природоохоронної політики, що забезпечує захист життєво важливих екологічних інтересів людини і суспільства, збереження природних екосистем. Пріоритетними завданнями цієї системи є відвернення кризових змін екологічного стану довкілля, запобігання надзвичайним екологічним ситуаціям та надання інформації громадськості про стан навколишнього природного середовища.

Законом України «Про охорону навколишнього природного середовища» (ст. 20, 22) передбачено створення державної системи моніторингу довкілля та проведення спостережень за станом навколишнього природного середовища, рівнем його забруднення. Виконання цих функцій в області покладено на Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Сумській області (далі – Держуправління ОНПС), інші центральні органи виконавчої влади, які є суб'єктами системи моніторингу довкілля, та на підприємства, установи і організації, діяльність яких призводить або може призвести до погіршення стану довкілля (ВАТ «Сумихімпром», Шосткінський казенний завод «Імпульс», ВАТ «СМНВО ім. М.В. Фрунзе», НГВУ «Охтирканафтогаз» тощо).

На виконання Постанови КМУ від 30.03.1998 р. №391 та керівних документів Мінприроди України за ініціативою Держуправління ОНПС у Сумській області організовано роботу обласної системи моніторингу довкілля. Розпорядженням голови Сумської облдержадміністрації було створено Міжвідомчу комісію з питань моніторингу довкілля у Сумській області. Підписана Угода про спільну діяльність між суб'єктами Сумської обласної системи моніторингу природного довкілля, в якій задекларовано принципову згоду суб'єктів обласної системи моніторингу довкілля на участь у системі. Угодою введено в дію Положення про порядок інформаційної взаємодії між суб'єктами обласної системи моніторингу природного довкілля.

Обласна система моніторингу навколишнього природного середовища передбачає спостереження за довкіллям, збирання, обробку і оцінювання отриманих даних та прогнозування його стану, формування відповідної бази інформації та розроблення на її основі науково обґрунтованих природоохоронних заходів.

Діяльність обласної системи моніторингу довкілля ґрунтується на використанні структур суб'єктів моніторингу довкілля, які здійснюють спостереження за окремими об'єктами навколишнього природного середовища, що закріплені за кожним із них. Система спостережень за станом довкілля у 2009 р. наведена в таблиці 13.1. Додатку

Суб’єкти обласної системи моніторингу надають до Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Сумській області дані моніторингових спостережень, необхідні для заповнення форм Регламенту розміщення екологічної інформації на сайті Мінприроди України та видання щомісячного випуску інформаційно-аналітичного огляду «Стан довкілля в Україні», які використовуються для подальшої обробки з метою аналізу, узагальнення, подальшої оцінки та прогнозів стану довкілля в області.

Спостереження за забрудненням атмосферного повітря у 2009 р. проводились обласним центром з гідрометеорології (ЦГМ) на 3-х стаціонарних постах:

ПСЗ № 3 - м. Суми, вул. Сумсько-Київських дивізій, 26;

ПСЗ № 4 - м. Суми, вул. Харківська, 125;

ПСЗ № 5 - м. Суми, вул. Металургів, 2.

та на метеостанціях:

Дружба – смт. Дружба, Ямпільського р-ну, вул. Тельмана, 22;

Глухів – м. Глухів, вул. Хреннікова, 2;

Конотоп – м. Конотоп, вул. Успенсько-Троїцька, 104;

Ромни – м. Ромни , вул. Щорса, 93;

Лебедин – м. Лебедин, вул. Грушева, 5;

Авіаметстанція Суми – м. Суми, вул. Кірова, 168.

Перевищення ГДК відзначалися по пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, аміаку, формальдегіду і склали 1,3 ГДК (гранично - допустимих концентрацій). Повторюваність випадків перевищення максимально разової ГДК по діоксиду азоту становила 12%. Причиною перевищень стають викиди від автотранспорту, тому що стаціонарні пости розташовані поблизу автодоріг у місцях найбільшого екологічного навантаження. Інші інгредієнти, що визначались, були нижче або на рівні санітарних норм. Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря не спостерігалось.

Загальний рівень забруднення атмосферного повітря у 2009 р. у порівнянні з 2007 та 2008 рр. залишився на тому ж рівні, що свідчить про стабілізацію загального рівня забруднення атмосферного повітря.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря проводили авіаметеорологічні станції. Радіаційний фон у 2009 р. складав 10 - 14мкР/год , і не перевищував допустимих значень.

Відбір проб на вміст важких металів та бенз(а)пірен здійснюється лабораторією спостережень за забрудненням атмосферного повітря Сумського ЦГМ на ПСЗ № 3 (м.Суми, вул. Сумсько-Київських дивізій, 26) та на ПСЗ № 5 (м.Суми, вул. Металургів, 2). Визначення середньомісячних концентрацій проводять лабораторії центральної геофізичної обсерваторії та Донецького ЦГМ.

Середні з середньомісячних концентрацій важких металів в атмосферному повітрі у 2009 р. не перевищували допустимих показників. Вміст бенз(а)пірену перевищував допустимі норми в середньому в 1,3 рази.

Контроль за якістю водних об’єктів в створах передбачених «Програмою державного моніторингу довкілля в системі Держводгоспу України» на території області проводить Сумський облводгосп. Аналіз показників на гідрохімічне дослідження проб не виявив аномальних перевищень ГДК. У 2009 р. у річках області підвищеним був вміст органічних сполук та марганцю у створах р. Псел, р. Івотка, р.Шостка, р. Клевень, р Сейм. Але перевищення ГДК були незначні.

Відбори проб води з транскордонних водних об’єктів та їх обстеження проводяться спільно з представниками Клинцівської гідрохімічної лабораторії Брянської області та ФДУ «УЕ Білгородського водосховища» Бєлгородської області (Росія). Аналіз досліджень вказує на те, що стан водойм оцінюється як задовільний і залишається без суттєвих змін.

Державною екологічною інспекцією в Сумській області за 2009 р. для контролю якості водних об’єктів області було відібрано 284 проби. Як свідчать дані хімічних аналізів, майже на всіх річках Сумської області зафіксовано перевищення по вмісту заліза, марганцю та розчинених ортофосфатів.

Сумська обласна СЕС проводить контроль якості води відкритих водойм до початку і в період купального сезону в місцях організованого водокористування (на пляжах).

За даними Сумського обласного державного проектно-технологічного центру охорони родючості ґрунтів і якості продукції за 2009 р. було обстежено 166,5 тис. га сільськогосподарських угідь. Було відібрано й проаналізовано 3192 зразки ґрунту на вміст важких металів. Результати свідчать, що вміст свинцю в ґрунті господарств Сумського району становив 2,0– 9,7 мг/кг, Тростянецького - 2,1 – 8,7 мг/кг, Лебединського – 1,8–9,6 мг/кг; вміст кадмію: у Сумському – 0,1- 0,65, Тростянецькому – 0,11 – 0,62, Лебединському – 0,1 – 0,51 мг/кг. Було відібрано й проаналізовано 1700 зразків на вміст залишкових кількостей ДДТ і ГХЦГ. Результати аналізу свідчать, що вміст ДДТ і ГХЦГ у ґрунті впродовж років, які пройшли після відмови від їх застосування, значно зменшився. За даними обстежень випадки забруднення ґрунту ДДТ були виявлені в господарствах Сумського, Тростянецького, Лебединського районів. Забруднених із вмістом вище ГДК не виявлено.

Вміст нітратів і важких металів в пробах води, відібраних в ставках і озерах області, не перевищував гранично - допустимих концентрацій.

Контроль за радіаційною ситуацією в області проводився на 29 контрольних ділянках, які закладені в усіх районах області. За даними уточнюючого обстеження 2007-2008 рр. площа забруднених земель області зменшилась з 11,8 тис. га до 9,9 тис. га. Радіологічний стан поліпшився завдяки природним реабілітаційним процесам (радіоактивний розпад, фіксація і перерозподіл радіонуклідів у ґрунті). Вміст радіонуклідів, важких металів та нітратів в продукції, вирощеній на полях господарств області, не перевищував гранично - допустимих концентрацій. Радіаційний фон по області становив 12-18 мкР/год.

Продовжується робота в галузі моніторингу підземних вод. За вимогами Держуправління ОНПС в Сумській області суб’єктами моніторингу розроблені та погоджені Держуправлінням «Програма робіт для створення системи моніторингу за станом підземних вод на території Анастасівського ЦКіПГТ Качанівського ГПЗ» ВАТ «Укрнафта» та «Програма моніторингу підземних вод на 2009 р. на території діяльності ТОВ «Сумитеплокомуненерго».

Завершена розробка програмного комплексу «Система моніторингу довкілля в Сумській області в частині контролю поводження з отруйними речовинами і стану місць накопичення хімічних засобів захисту рослин". Його впровадження дозволить удосконалити систематизацію інформації щодо поводження з відходами в області, здійснення аналітичної обробки баз даних з метою прийняття управлінських рішень, планування заходів з попередження та ліквідації забруднення довкілля.

Поступово формується обласна база даних моніторингових спостережень за станом довкілля, яка має актуальну та достовірну інформацію стану навколишнього середовища, що необхідно для визначення сьогоденних екологічних проблем та для створення адекватної екологічної політики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]