Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Панасюк Основи туристичного обслуговування Конс...doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
2.14 Mб
Скачать

1.4. Індустрія туризму як комплекс туристично-обслуговуючих виробництв.

Створення туристичних послуг і товарів й їхня реалізація є справою великої кількості галузей підприємств й організацій, що спеціалізуються на виробництві й наданні певних послуг, виконанні певних функцій у туризмі.

«Індустрія туризму це: по-перше, сукупність готелів та інших засобів розміщення, засобів транспорту, об’єктів громадського харчування, об’єктів і засобів розваг, об’єктів пізнавального, ділового, оздоровчого, спортивного й іншого призначення, організацій, що здійснюють туроператорську і турагентську діяльність, а також організації, що надають екскурсійні послуги і послуги гідів-перекладачів; по-друге, міжгалузевий комплекс з виробництва товарів і послуг для туризму; по-третє, самостійна ланка господарської структури – економічна система, що складається з комплексу галузей і підрозділів, функції яких полягають у задоволенні різноманітного і такого, що постійно ускладнюється, попиту на різні види відпочинку і розваг» [57, с. 147].

Таким чином, індустрія туризму об’єднує підприємства з розміщення, харчування, транспортування, надання розваг, туристичні та інші підприємства, що надають послуги відпочиваючим (рис. 1.1).

Р ис. 1.1. Складові індустрії туризму

Особливістю туристської індустрії є техніко-економічна специфіка складових її туристських галузей, що виключає можливість об'єднання в рамках однієї галузі всієї або більшої частини її матеріально-технічної бази, тому індустрію туризму можна розглядати як ринок послуг і товарів туристських галузей.

Туристська галузь – галузь суспільного виробництва, що складає з підприємств, що роблять товари або послуги, призначені для реалізації на туристському сегменті ринку.

Особливостями підприємств туристської галузі є: по-перше, переважно невиробничий характер діяльності й, по-друге, специфіка споживачів, які здебільшого туристи й мандрівники, відсутність яких істотно скоротило б (ресторани, кафе, сувенірні магазини) або зробило б повністю неможливим існування певних видів підприємств (готелю, квиткові агентства, курорти) у даній місцевості.

На базі індустрії туризму розвивається туристський бізнес, який можна представити як діяльність підприємств туристської індустрії, засновану на використанні туристських ресурсів і спрямовану на одержання прибутку за допомогою задоволення потреб туристів (туристських потреб). Характерною ознакою туристського бізнесу є те, що результатом праці в сфері туристського бізнесу є задоволення туристських потреб.

Структура галузей, що входять у туріндустрію й у сферу турбізнесу збігаються. І в туріндустрії й у сфері турбизнесу досить чітко можна розмежувати своєрідну основну діяльність із одного боку, інфраструктуру - з іншої. Відмінності туріндустрії від турбізнесу формальні: туріндустриія - просто сукупність галузей і підприємств, турбізнес - та ж сукупність, але з обов'язковим підключенням видів діяльності індивідуалів - менеджерів і із чітко вираженою цільовою спрямованістю цієї діяльності.

Туризм - це індустрія, що включає в себе безліч видів діяльності. Всі сегменти індустрії туризму взаємозалежні й залежать друг від друга. Наприклад, успіх гірськолижного курорту залежить від доставки лижників на схили, рівня розміщення, харчування й інших послуг, пропонованих туристам під час відпочинку на курорті. Невеликі підприємства, з'єднані з гірськолижними курортами, діють як незалежні підприємства, але насправді вони залежать друг від друга. Ця залежність вимагає спільних зусиль.