Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Панасюк Основи туристичного обслуговування Конс...doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
2.14 Mб
Скачать

3.4. Ліцензування та сертифікація турпослуг. Срс

3.5. Організація роботи front-, back-офісів, call-центрів

В первом случае персонал работает с клиентурой в процессе прямого взаимодействия (так называемый фронт-офис), а во втором - не вступая в контакт с потребителем, выполняет операции, связанные с управлением, производством и предложением туристских услуг (бэк-офис).

От профессиональной подготовки и мастерства работников фронт-офи­са в значительной степени зависит достижение основной цели - качест­венное обслуживание клиентов, среди которых могут оказаться:

представитель фирмы, нуждаю­щийся в услугах по организации деловой поездки;

пожилая пара, собирающаяся отдохнуть за рубежом;

иностранный турист, арендующий автомобиль в аэропорту;

клиент, желающий по телефону забронировать билеты на самолет и номер в гостинице.

Front-offіce - це комплекс програмно-апаратних засобів, що підвищують ефективність спілкування. Це спеціалізовані системи, що автоматизують роботу співробітників, які спілкуються з "зовнішнім світом", які допомагають їм у повсякденній діяльності. Іншою стороною взаємодії учасників "телефонних" відносин є системи, що автоматизують внутрішні взаємодії в компанії. Back-offіce, - це "каркас" підприємства. Для ефективної роботи всієї фірми обидві сторони (Front-offіce й Back-offіce) повинні взаємодіяти один з одним по оптимальних алгоритмах.

Однієї з важливих характеристик телефонної станції NEAX 2000 ІPS від NEC Corporatіon є те, що з її допомогою можна об'єднати Front-offіce й Back-offіce системи в єдину структуру. NEAX 2000 ІPS підтримує аналогові й цифрові інтерфейси для включення в Tфоп й у мережу передачі даних, взаємодіє з іншим устаткуванням і програмним забезпеченням по стандартних протоколах. На базі станції можна створювати різноманітні мережні рішення в найбільш зручній для конкретної компанії формі.

Відзначимо, що окремо взята система, що входить у єдину структуру, вирішує свої бізнеси-завдання. Успішність цього процесу залежить від безлічі факторів, у тому числі й від відповідності функціонала продукту поставленим перед ним цілям. Якщо він надлишковий, а більше простого рішення не існує, то співробітникам доводиться використати незручні (у цьому випадку) і дорогі інструменти, залишаючи частину непотрібних функцій "за бортом". Необхідне керування такою системою зв'язку. Що робити? Наприклад, можна більш пильно вивчити АТС, за допомогою якої побудоване наше "телекомунікаційний будинок".

Використання СПК "Комунікаційний аудитор" як рішення Back-offіce значно розширює можливості системи зв'язку. Докладні звіти, генерируемые СПК, дозволяють оптимизировать склад устаткування, його завантаження й передбачати багато потенційних роблем технічного характеру. Підсистема тарифікації з'єднань здатна розраховувати будь-які фінансові показники одночасно й точно. Модуль моніторингу системи зв'язку забезпечує діючий контроль за "небажаними" викликами й в автоматичному режимі робити блокування "підозрілого" ресурсу. За допомогою модуля повідомлень персонал одержує повідомлення за допомогою SMS, e-maіl, голосових повідомлень. Модуль автоматизованого керування системою зв'язку, при тісній інформаційній взаємодії з підсистемою тарифікації, може, наприклад, автоматично перемикати вихідний міжміський трафик при настанні певної події (зокрема , при виконанні "гарантованого платежу").

СПК можна використати і як система Front-offіce. Наприклад, СПК містить у собі модулі, що розширюють можливості й характеристики сall-центра. Так, аналіз кількісних показників системи зв'язку дозволяє на новому рівні контролювати роботу операторів сall-центра. А формування наочних звітів про завантаження операторів дає можливість вчасно визначити необхідність розширення системи або оптимизировать режим її роботи.