Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
voprosy_ugolovnoe.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
450.05 Кб
Скачать
  1. Призначення покарання при вчиненні кількох злочинів (умови, порядок, принципи і межі).

Умови: вчинення особою 2-ох і більше різних злочинів за кожний з яких вона не була засуджена

Суд :1. призначає покарання окремо за кожний злочин, що вхо­дить у сукупність 2.призначає остаточне покарання за сукупністю на основі принципів поглинання та складання: а) поглинення менш суворого більш суворим Не можуть поглинатися однакові за видом і роз­міром покарання, окрім їх призначення у максим. межах. б) повного складання покарань (сума складених покарань) чи часткового складання покарань (приєднання до найбільш суворого покарання за один зі злочинів частини менш суворих покарань за інші злочини) Заборонено складати основні покарання: штраф, позбавлення права обіймати певні посади, займатися певною дiяльнiстю, які виконуються самостійно. Додаткові покарання також виконуються самостійно. Складання покарань має певні межі:1. загальна - остаточне покарання, одержане при складанні окремих покарань, не може перевищувати макс. межі санкції статті Особл.част.КК за якою призначено найсуворіше покарання. 2. особлива – якщо до сукупності входять умисні тяжкі чи особливо тяжкі злочини, то остаточне покарання може бути в межах макс. строку даного виду покарання в Заг част (до 15р позбавлення волі).3. спеціальна – довічне позбавлення волі поглинає ін осн покарання. Порядок визначення судом покарання за сукупністю = визначається вид, межі та розмір осн покарання = вирішується питання чи треба призначати додаткове покарання. Якщо після вироку з'ясовано, що засуджений винен у ін злочині, вчиненому до винесення вироку при призначенні покарання зараховується відбуте покарання за попереднім вироком

  1. Призначення покарання за сукупністю вироків (умови, порядок, принципи і межі).

Якщо засуджений після винесення вироку і до повного відбуття покарання вчинив новий злочин, то суд до покарання, призначеного за новим вироком, приєднує не відбуту частину покарання за попереднім вироком. Вирок може бути проголошений, але не набрати законної сили.

Умови: = вчинення нового злочину після вироку, але до повного відбуття покарання = більш жорсткі правила призначення покарання за сукупністю вироків ніж за сукупністю злочинів (не застосовується принцип поглинання покарання), тому що винна особа має підвищену небезпечність

етапи признач. покарання за сукупністю вироків 1. призначається покарання за новий злочин - на заг підставах з дотриманням вимог заг засад призначення покарання; 2. призначається остаточне покарання шляхом приєднання до призначеного за новий злочин не відбутої частини покарання за першим вироком.

Не відбутими частинами є: = при звільнені з випробовуванням - весь строк призначеного раніше покарання = при умовно-достроковому звільненні - част покарання, від якої особа була фактично звільнена = при заміні більш м'яким покаранням - строк більш м'якого покарання.

Межа: макс строк осн покарання обирається за сукупністю вироків. Заг строк не може перевищувати макс строку, встановленого для даного виду покарання в Заг частині, при цьому: = у разі позбавлення волі не може перевищувати 15р, якщо один зі злочинів особливо тяжкий – від 15 до 25р.= у разі довічного позбавлення волі менш суворі покарання поглинаються довічним позбавленням волі.

Додаткове покарання приєднується до осн, остаточно призначеного за сукупністю вироків. не відбули покарання за попереднім вироком: ті, хто його взагалі ще не відбували, хто фактично відбуває його, були звільнені з випробуванням, протягом іспитового строку; умовно-до­строково звільнені, протягом відбуття більш м'якого покарання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]