Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
voprosy_ugolovnoe.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
450.05 Кб
Скачать
  1. Виконання спеціального завдання з попередження чи розкриття діяльності організованої групи чи злочинної організації.

Не є злочином вимушене заподіяння шкоди правоохоронюваним інтересам особою, яка відповідно до закону виконувала спеціальне завдання, беручи участь в організованій групі чи злочинній організації з метою попередження чи розкриття їх злочинної діяльності. Така особа підлягає крим відповідальності лише за вчинення у складі організованої групи чи злочинної організації особливо тяжкого злочину, вчиненого умисно і поєднаного з насильством над потерпілим, або тяжкого злочину, вчиненого умисно і пов'язаного з спричиненням тяжкого тілесного ушкодження потерпілому або настанням ін тяжких або особливо тяжких наслідків.  Особа, яка вчинила такий злочин не може бути засуджена до довічного позбавлення волі, а покарання у виді позбавлення волі не може бути призначене їй на строк, більший, ніж половина макс строку позбавлення волі, передбаченого законом за цей злочин.

  1. Стадії вчинення умисного злочину (поняття, види).

Стадії вчинення злочину = окремі етапи вчинення умисного злочину, що відрізняється певними особливостями свого юр складу передбачено ч1ст13, ч1ст14 і ст 15 ККУ.

Особливості зумовлені: об ознаками факт вчиненого особою діянні= змістом та спрямованістю умислу особи=певним ступенем сусп. небезпечності діяння.

Стадій: 1) готування до злочину - підшукування або пристосування засобів чи знарядь, підшукування співучасників або змова на вчинення злочину, усунення перешкод, а також ін умисне створення умов для вчинення злочину. Готування до злочину невеликої тяжкості не тягне крим. відпов-сті. 2) замах на злочин - діяння з прямим умислом,спрямоване на вчинення злочину, але злочин не було доведено до кінця з причин, що не залежали від волі особи Види: = закінчений (виконані всі необхідні дії, але з незалежних від особи причин злочин не закінчено) = незакінчений (не виконані всі дії, з причин незалежних від особи) = замах на непридатний обєкт (предмет) = замах із непридатними засобами. Готування і замах лише при умисному злочині. Замах разом з готуванням складають незакінчений злочин;

3)закінчений злочин - діяння, яке містить усі ознаки складу злочину. Момент закінчення злочинів різний з = матеріальним складом - момент настання наслідку, визначеного в диспозиції статті (якщо наслідки не настали, злочин незакінчений) =формальним складом -момент факту скоєння злочину =усіченим складом різновид формального – момент закінчення переноситься на готування чи замах. Якщо злочин закінчений, то всі стадії його вчинення не мають самостійного значення і не впливають на його кваліфікацію. Ознаки готування до злочину і замаху на злочин та крим. відп-сть за них настають за ст. 14 або 15 Загальної частини КК, і статтею Особливої частини КК, яка передбачає відповідальність за закінчений злочин.

  1. Закінчений злочин.

Ч1 ст13 Закінченим злочином визнається діяння,яке містить всі ознаки складу злочину відповідно до ст. Особл част ККУ. 1) Фактично вчинене особою діяння відповідає всімоб ознакам складу злочину.2)Умисел особи включає усвідомлення всіх об ознакдіяння3) наявні ін ознаки, якщо вони є обов’язковими для юр складу4)відсутні ознаки малозначності діяння. Момент закінчення злочинів різний з = матеріальним складом - момент настання наслідку, визначеного в диспозиції статті (якщо наслідки не настали, злочин незакінчений) =формальним складом -момент факту скоєння злочину =усіченим складом різновид формального – момент закінчення переноситься на готування чи замах. Якщо злочин закінчений, то всі стадії його вчинення не мають самостійного значення і не впливають на його кваліфікацію.

Незакінчений є такий злочин з якого не настали бажані сусп. небезпечні наслідки.1) перерваний з причин що не залежали від волі винного – це готуваня та замах.2)перерваний з причин, що залежали від волі винного – це добровільна відмова від доведення злочину до кінця/добровільна відмова при незакінченому злочині.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]