Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
voprosy_ugolovnoe.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
450.05 Кб
Скачать
  1. Триваючі, продовжувані та складні (складені) злочини.

1. Прості (1 діяння, що посягає на 1 обєкт, вчиняється 1 дією та має 1 форму вини) крадіжка

2. Складні (складені) - ускладнені різними обставинами злочини, що = посягають на 2 чи більше > безпосередні обєкти - розбійний напад посягає на власність та здоровя особи = 2 та > різні дії, які за умови їх окремого вчинення складали б самостійні злочини і кваліфікувались за окремою статею незаконне заволодіння транспортним засобом поєднане з насильством вчинені у різний час карались би за різними статями КК =дві форми складної (змішаної) вини - тілесне ушкодження - призвело до смерті, незаконний аборт - до тривалого розладу здоровя, безплідності чи смерті = мають 2 чи > різні наслідки – держ зрада: перхід на бік ворога, шпигунство, підривна діяльність тощо

3. Триваючі = безперервне здійснення злочинного діяння. Об сторона злочину триває протягом певного часу і припиняється з настанням певної події (незаконне носіння чи зберігання зброї до її втрати, викрадення, збуту тощо, ухилення від призову на військову службу) = одноактна дія та тривалий час винності, що припиняється з моменту явки з повинною, затримання, смерті, чи ін обставини (дезертирство)

4. Продовжувані (низка однакових дій, обєднаних спільним наміром. Становлять у сукупності одиничний злочин, що кваліфікується за однією статтею Особл частини КК.

При цьому суб посягає на один той самий обєкт, діяння вчиняється одним і тим самим способом, дії обєднані одним умислом і спрямовані на досягнення спільної мети.

  1. Спосіб, знаряддя та засоби вчинення злочину.

=СПОСІБ – сукупність прийомів і методів, що використовуються при вчиненні злочину (фіз насильство, псих насильство (погроза насильством), обман, зловживання довірою, жорстокий чи особливо жорстокий спосіб, загальнонебезпечний), визначає форму і зміст дії, її інтенсивність і шкідливість. Злочини можуть вчинятися різними способами (умисні вбивство і тілесне ушкодження - колючим чи ріжучим предметом, із застосуванням зброї, отруйних речовин, нанесення ударів, побоїв тощо) Деякі злочини можуть бути вчинені тільки у певний спосіб, що є обовязковою ознакою складу злочину (таємне викрадення майна - спосіб крадіжки, відкрите викрадення майна - грабежу). Спосіб має значення для кваліфікації злочину та диференціації крим. відпов-сті (залежно від способу різна відпов-сть за корисливі злочини проти власності), впливає на створення кваліфікованих чи особливо кваліфікованих складів злочинів, на виділення спец норм КК (вбивство, вчинене з особливою жорстокістю чи способом, небезпечним для життя багатьох осіб, є спеціальною нормою стосовно умисного вбивства)

=ЗНАРЯДДЯ – предмети, якими особа здійснює фіз вплив на матеріальні обєкти (вогнепальна і холодна зброя, інструменти, відмички, транспортні засоби) (зброя є обов'язковою ознакою складу бандитизму). Знаряддя вчинення злочину можуть виступати як ознака основного, чи кваліфікуючого, чи особливо кваліфікуючого складу злочину =ЗАСОБИ ВЧИНЕННЯ ЗЛОЧИНУ – предмети та пристрої, необхідні для вчинення злочину, чи які полегшують його вчинення (підроблені документи, формений одяг, драбина, ліки).

Знаряддя безпосередньо використовуються для вчинення злочину, а засоби полегшують подолання перешкод.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]