Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОД ДЛЯ ЗАОЧКИ КЛИНИКИ.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
856.06 Кб
Скачать

1.Скласти зустрічний позов

2.Розрахувати суму держ мита та сплату за інформац. Техн. Послуги

3. Подати до суду клопотання про виклик свідків

Задача № 12

Загальна інформація

Я жила собі спокійно нікого не чіпала, а моя сусідка мені всю дорогу капості робить: то землю захопить, то забор поваляє, то сміття накидає мені на город. В неї ворота які по рельсам ходять коли відкриваються то заходять аж на мій город і мою картоплю виривають. Я їй раз сказала, другий убери свої ворота, а вона каже що хочу то й роблю. Я запросила знайомого і він спиляв рельси по яким ходять ворота я їх склала в неї на городі. А вона на мене в суд подала на відшкодування і моральної шкоди. Допоможіть мені.

Конфіденційна інформація для клієнта.

Клієнт: жінка Галина Василівна Гарбінська, 60 років, ветеран війни і постраждала від ЧАЕС 2 категорії.

Психологічний стан: вразлива, емоційна, потребує уваги, дратівлива, любить багато розповідати про своє життя.

1980 році отримала у користування за рішенням органів місцевого самоврядування земельну ділянку 0,07 га. Є відповідне рішення ради і технічна документація на земельну ділянку.

1990 захопила ще 0,03 га

1995 оформила захоплену ділянку, шляхом подачі заяви до органів місцевого самоврядування і отримала задовільне рішення та змінила технічну документацію.

2000 році отримала акт на право приватної власності на земельну ділянку на 0,10 га

Ворота ходять по спірній території, оскільки була помилка припаданні сусідці технічної документації, і ці 3 кв.м. по яким ходять ворота входять у технічну документацію сусідки. У сусідки не має акта на право приватної власності на землю.

1.Скласти зустрічний позов

Задача №13

Відпрацювання точності опису з використанням універсальних, загальноприйнятих слів.

Опишіть людину, яка знайома аудиторії, використовуючи звичайну, повсякденну мову, але не називайте її. Нехай аудиторія, не ставлячи питання, відгадає, про кого йде мова.

Задача № 14 Відпрацювання точності використання професійної (спеціальної)термінології.

1. Уявіть, що ви замовили в ательє костюм. Причому, коли говорили з майстром, показали йому в каталозі модель, яку б хотіли отримати та залишили майстру цей каталог. Коли прийшли за готовою річчю, з'ясувалося, що вам зшили іншу модель. Напишіть описову частину претензії, використовуючи спеціальну термінологію. Опишіть, яку модель ви хотіли і який костюм вам зшили.

2. Уявіть, що ви на меблевій фабриці замовили книжкові полки. Причому, коли говорили з майстром, показали йому в каталозі модель, яку хотіли б одержати, і залишили майстру цей каталог. Коли привезли готові полки, з'ясувалося, що вам зробили іншу модель. Напишіть описову частину претензії, використовуючи спеціальну термінологію. Опишіть, яку модель ви хотіли і що вам зробили.

Задача № 15

Як приклад пропонуються дві позовні заяви. Одна з них (варіант 2) ми вже аналізували з погляду-стилю. Тепер порівняєте зміст і форму цих документів з вимогами, передбаченими в ст. 126 ЦПК України. Чи може (зобов’язаний) суддя, який одержав такі позовні заяви, відмовити в прийнятті їх до розгляду? Назвіть недоліки, що маються в даних позовних заявах.

Варіант 1

У Кіровський районний суд м. Саратова.

ПОЗИВАЧ: Іванова Ольга Петрівна,

проживає: м. Саратов, вул. Леніна, д. 135, кв. 6.

ВІДПОВІДАЧ: Іванов Олександр Борисович,

проживає: м. Саратов, вул. Леніна, д. 135, кв. 6.

ПОЗОВНА ЗАЯВА

ПРО ПРИМУСОВИЙ ОБМІН ЖИТЛОВОГО ПРИМІЩЕННЯ

З відповідачем Іванов А.Б. я була одружена з 10.10.1974 р. Шлюб розірвуть 15.12.1999 р. З листопада 1987 р. на підставі ордера, виданого райвиконкомом м. Саратова, я з відповідачем проживаю в квартирі № 6 по вул. Леніна, д. 135, що складає з трьох ізольованих кімнат, з комунальними послугами (холодна, гаряча вода, газ, опалення) на умовах договору наймання житлового приміщення.

Спільне проживання з відповідачем в одній квартирі неможливо через зловживання їм спиртними напоями. Крім того, до нього постійно приходять у гості його друзі, його нова дружина, вони допізна розпивають спиртні напої, голосно слухають музику.

Мною відповідачу був запропонований варіант обміну займаної нами квартири на дві окремі квартири, однак угода між нами про обмін досягнуто не було. У відповідності зі статтею 8 ЖК Російської Федерації

ПРОШУ:

1. зробити примусовий обмін житлового приміщення, розташованого за адресою: м. Саратов, вул. Леніна, д. 135, кв. 6, на дві окремі квартири і переселити в одну з них відповідача ИвановаА.Б.;

2. як свідків викликати:Тихомирову А.П., проживає за адресою: м. Саратов, вул. Леніна, д. 135, кв. 7;

Петросееву Г.С., проживає за адресою; м. Саратов, вул, Пушкіна, д. 7.

Додатки:

Копія ордера на займане житлове приміщення.

Копія свідчення про розірвання шлюбу.

Копія особового рахунка і плану обмінюваного приміщення.

Копія позовної заяви.

Квитанція про сплату держмита.

10.07.2000 Підпис

Варіант 2

ПОЗОВНА ЗАЯВА

Шановні дяденьки і тетеньки з Кіровського районного суду м. Саратова. Допоможіть мені, заради Бога, заберіть мої грошики в Петьки Косарева, що живе в 5-м будинку на вул. Мясницкой і віддайте мені назад, Він проклятий позичив у мене 200 рубликів, дружині продуктів у лікарню купити, обіцяв до 1 травня повернути, а зараз вже осінь і їсти хочеться. Це бачили і підтвердять Маша Іванова моя сусідка з 5-й квартири і Петя Митрофанов з 7-й квартири, а живемо ми разом у будинку 135 по вул. Чапаевской. Моя квартира 6-я. Захистите сироту! Я сама неписьменна, тільки підписуватися вмію. Мені заява сусідська дівчинка Танечка написала. Вона і марочку державну за 10 карбованців приклеїла. Вибачите за помарки, це я його своєю рукою переписала, але Танечкину заяву додаю, щоб зрозуміло було..

З повагою,

Матрена Сидорова

Дочка Петрова,Сирота_Вітчизняної-Війни

15.10.2000. Матрена