Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОД ДЛЯ ЗАОЧКИ КЛИНИКИ.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
856.06 Кб
Скачать

Конфіденційна інформація для клієнта.

Клієнт: жінка Галина Василівна Гарбінська, 60 років, ветеран війни і постраждала від ЧАЕС 2 категорії.

Психологічний стан: вразлива, емоційна, потребує уваги, дратівлива, любить багато розповідати про своє життя.

1980 році отримала у користування за рішенням органів місцевого самоврядування земельну ділянку 0,07 га. Є відповідне рішення ради і технічна документація на земельну ділянку.

1990 захопила ще 0,03 га

1995 оформила захоплену ділянку, шляхом подачі заяви до органів місцевого самоврядування і отримала задовільне рішення та змінила технічну документацію.

2000 році отримала акт на право приватної власності на земельну ділянку на 0,10 га

Ворота ходять по спірній території, оскільки була помилка припаданні сусідці технічної документації, і ці 3 кв.м. по яким ходять ворота входять у технічну документацію сусідки. У сусідки не має акта на право приватної власності на землю.

№ 5. Загальна інформація по справі

В мене помер колишній чоловік, і я звернулась до нотаріуса для відкриття спадщини. Від нашого шлюбу залишився неповнолітній син. Після нашого розлучення він одружився другий раз, але невдовзі теж розвівся. Після розлучення з іншою жінкою він придбав машину, гараж, земельну ділянку і мав два депозитних валютних рахунки. Через рік він помер. Друга колишня дружина зараз претендує на частку в спадщині. Я хочу її позбавити такого права.

Конфіденційна інформація.

Іващенко Сергій Володимирович, 03.06.66 року народження зареєстрував шлюб з гр. Іващенко Любов Миколаївною, 09.12.66 р.н. у 1988 році.

Від цього шлюбу народилося двоє дітей – Олександр, 28.06.88 р.н. і Ганна, 22.03.93 р.н.

В 1994 році шлюб між Іващенко С. В. та Іващенко Л. М. було розірвано за рішенням суду на підставі якого сторони отримали відповідні свідоцтва в органах реєстрації актів цивільного стану.

03 серпня 2004 року Іващенко С. В. зареєстрував другий шлюб з гр. Рогальською Вітою Вікторівною 28.04.81 р.н., а 01.09.2004 р. Іващенко С. В. та Рогальська В. В. придбали в м. Києві двокімнатну квартиру в рівних частинах, про що було укладено нотаріальний договір.

11.01.2005 р. другий шлюб Іващенко С.В. також було розірвано у судовому порядку з невідомих причин. Після розлучення з Рогальською В. В., Іващенко С.В. продовжував мешкати у спільній квартирі.

Починаючи з липня 2005 року Іващенко С. В. придбав наступне майно:

1. Автомобіль «Ford Tranzit» 1998 року випуску;

2. Гараж;

3. Земельну ділянку 1,5 га. у місті Остер;

4. Два банківські депозитні вклади по 5.000 $ США;

Після розірвання другого шлюбу, а саме 16.07.2005 р. Іващенко С. В. отримав іпотечний кредит в сумі 40.000 $ США під заставу квартири яку він придбав разом із Рогальською С. В. Відповідно до кредитного договору поручителем повернення кредиту вказана Рогальська В. В.

20.11.2006 р. на підставі додаткових умов до кредитного договору відбулася заміна боржника з Іващенка С. В. на Рогальську В. В.

09.07.2006 року Іващенко С.В. помер.

Спадкоємцями Іващенко С. В. є його неповнолітні діти та батько–Іващенко Володимир Потапович 25.04.1939 р.н. Законним представником неповнолітніх–є перша дружина–Іващенко Л.М.

Спадкоємці звернулися до нотаріуса із заявою про видачу їм свідоцтва про право на спадщину.

Оскільки місце знаходження автомобіля заявникам було невідоме, а також у зв’язку з тим, що у них не було оригіналу договору купівлі-продажу квартири, нотаріус запропонував звернутися до суду. Окрім того нотаріус запевнив Іващенків що його знайомий–працівник міліції допоможе їм у вирішенні цього питанні в суді як представник позивачів та складе належні процесуальні документи. При цьому офіційної нотаріальної відмови у видачі свідоцтва про право на спадщину квартири нотаріус не надав.

Спадкоємці звернулись до вказаного працівника міліції. З’ясувалось що він не мав свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, але переконав Іващенко Л. М., що за «певні фінансові винагороди» вирішить питання в суді, оскільки має там знайомих. Іващенки передали працівнику міліції 5.000 $ США і 1000 €. Він склав позовну заяву «Про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом, вселення до квартири та витребування майна з незаконного володіння».

Суд задовольнив вказаний позов у повному обсязі, але заочно, оскільки Рогальська В. В. до суду не з’явилась. На рішення суду Рогальською було подано апеляцію на підставі якої рішення місцевого суду скасоване. За участь у апеляційній інстанції, та за позитивне вирішенні питання на користь Іващенків працівник міліції зажадав сплати ще 2.500 $ США.

Коли Рогальська В. В. звернулась до нотаріуса із заявою про визнання її спадкоємицею за законом, нотаріус відмовив їй у вчиненні нотаріальної дії.

Рогальська В. В. звернулась до суду із заявою про встановлення факту проживання однією сім’єю чоловіка та жінки без шлюбу з Іващенком С.В., однак не вказала у своїй заяві зацікавлених осіб щодо спадщини у зв’язку з тим, що їй, нібито про них нічого невідомо.

6. Загальна інформація

У мого чоловіка 9 років назад помер батько. Після нього залишилась з-х кімнатна квартира, машина і дача. Мати чоловіка сказала, що б не турбувались вона займеться оформленням спадщини. Як з часом з’ясувалось вона дійсно оформила спадщину тільки на себе, написав заяву в нотаріальній конторі, що більше спадкоємців не має, і продала квартиру і машину. Ми про це дізнались рік назад і намагаємось повернути законну частку у спадщіні.