Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОД ДЛЯ ЗАОЧКИ КЛИНИКИ.doc
Скачиваний:
37
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
856.06 Кб
Скачать

Фабули справ

1.Справа Іванова

Загальна інформація по справі

Подружжя Іванови звернулись в ріелторовську фірму для пошуку житла для себе та матері дружини. Такий будинок було знайдено і після розмови з власниками: були оговорені терміни проживання, умови проживання, особи, які будуть проживати і через тиждень подружжя Іванови заїхали до орендованого будинку. Але мати дружини відмовилась переїжджати і замість неї заїхало подружжя Петрови. Щодо заїзду подружжя Петрових, подружжя Іванови завчасно повідомили власників будинку про це, ті погодились на зміну проживаючих, але з одною умовою, що Петрови добудують другий поверх будинку за свої кошти в рахунок свого проживання. Була досягнута згода. Але як тільки ремонтні роботи були закінчені, власники будинку почали всіляко досаждати орендарям. З їх боку були постійні не вдоволення, зауваження. А потім, почали вимагати доплату по 150 у.е за кожен місяць проживання. Орендарі відмовились доплачувати. Тоді власники почали наполягав на виселені орендарів з орендованого будинку до закінчення оговореного терміну.

10 грудня власник будинку привів вуличного депутата і вони вручили орендарям вимогу про виселення. Орендарі сказали, що це є незаконною вимогою і що вони виїдуть тільки по закінченню раніше оговореного терміну на їх проживання. Тоді хазяїн сказав, що якщо за тиждень вони не виїдуть, то він виключить в будинку світло, газ і воду. Оредарі не виїхали, він так і зробив.

В січні прийшла дочка хазяйки будинку і сказала, що вона являється законною власницею будинку, що вона хоче сама заїхати до будинку і щоб орендарі виїжджали. Вони відмовили їй теж, а коли сім’я Іванових поїхала на декілька днів до батька чоловіка в інше місто, орендодавці вирішили їх примусово висилити. Вони взломали у 8.00 ранку вхідні двері орендованого будинку. В будинку на той час знаходилась сім’я Петрових та сім’я Орлових, їх попередили, що якщо вони не підуть з будинку, то з ними може щось трапитись, після чого хазяйва будинку з сторонніми особами яких вони запросили на допомогу почали виносити речі орендарів за ворота на сніг. Через 1,5 години всі речи орендарів разом з меблями були винесені орендодавцями та невідомими особами які приїхали на допомогу на прохання останніх. Подружжя Іванови вимушені були залишити своїх рідних і терміново повернутися до орендованого будинку. Приїхавши до будинку подружжя Іванови побачила свої речі на вулиці, до орендодавців так і не достукались і були вимушені терміново шукати інше житло. Житло найшли, але значно дорожче.

Позивач

Позивач: Іванова Александра Володимирівна, 35 років, заміжня, дітей не має, ліквідатор ЧАЄС, викладач у школі № 2. Психічний стан: емоційна, чутлива, стримана в розмові.

Загальна інформація для позивача

Я і мій чоловік Іванов звернулись в ріелторовську фірму для пошуку житла для себе та матері дружини. Такий будинок було знайдено і після розмови з власниками: були оговорені терміни проживання, умови проживання, особи, які будуть проживати і через тиждень ми заїхали до орендованого будинку разом з подружжям Петрових. Щодо заїзду подружжя Петрових, ми завчасно повідомили власники будинку про це, ті погодились на зміну проживаючих, але з одною умовою, що Петрови добудують другий поверх будинку. Була досягнута згода. Але як тільки ремонтні роботи були закінчені, власники будинку почали всіляко досаждати орендарям. А потім, почали вимагати доплату за кожен місяць проживання. Ми відмовились доплачувати. Тоді власники почали настоювати на виселені на з орендованого будинку до закінчення оговореного терміну.

10 грудня власник будинку привів вуличного депутата і вони намагались вручили нам вимогу про виселення. Ми сказали, що це є незаконною вимогою і що ми виїдемо тільки по закінченню раніше оговореного терміну на проживання. Тоді хазяїн сказав, що якщо за тиждень ми не виїдемо, то він виключить в будинку світло, газ і воду. Ми не виїхали, він так і зробив.

В січні прийшла дочка хазяйки будинку і сказала, що вона являється законною власницею будинку, що вона хоче сама заїхати до будинку і щоб ми виїжджали. Ми відмовили їй теж, а коли сім’я я зі своїм чоловіком Івановим поїхала на декілька днів до батька чоловіка в інше місто, орендодавці вирішили без нашої присутності примусово висилити. Вони взломали у 8.00 ранку вхідні двері орендованого будинку. В будинку на той час знаходилась сім’я Петрових та сім’я Орлових, їх попередили, що якщо вони не підуть з будинку, то з ними може щось трапитись, після чого власники будинку з сторонніми особами яких вони запросили на допомогу почали виносити речі орендарів за ворота на сніг. Через 1,5 години всі наші речи разом з меблями були винесені орендодавцями та невідомими особами, які приїхали на допомогу на прохання останніх. Ми вимушені були залишити своїх рідних і терміново повернутися до орендованого будинку. Приїхавши до будинку ми побачила свої речі на вулиці, до орендодавців так і не достукались і були вимушені терміново шукати інше житло. Житло найшли, але значно дорожче.