Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕКСТОВИЙ РЕДАКТОР WORD-теорія для учнів ОКН.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

Перегляд документів

Редактор Word надає можливість працювати у п'ятьох режимах зображення документа: Обычный, Web-документ, Разметка страни­цы, Структура, Главный документ. Переключитися в необхідний ре­жим можна за допомогою відповідних команд пункту меню Вид або за допомогою кнопок , розташованих у лівому нижньому куті робочої частини вторинного вікна документа.

1. Обычный режим є стандартним. Він встановлюється за замовчуванням і придатний для введення, виправлення й форматування документа. У цьому режимі забезпечується максимальна швидкість обробки тексту, яку можна підвищити, увімкнувши режим Чер­новик на вкладці Вид діалогового вікна Параметры пункту меню Сервис (при цьому обмежується кількість розмірів шрифтів, що використовуються на екрані, і спрощується вирівнювання й розміщення інтервалів).

2. Web-документ1 — відображення документа в такому вигляді, як під час перегляду за допомогою Web-оглядачів. У цьому ре­жимі зображення розмітки документа на екрані спрощене: вигляд тексту не зовсім збігається з тим, що надрукується, а довжина рядків відповідає розміру вікна. За замовчуванням у цьому режимі автома­тично відкривається додаткове вікно Схема документа , яке зручно використовувати для швидкого переміщення вздовж документа. Вмикають і вимикають вікно Схема документа за допомогою однойменної команди пункту меню Вид.

3. Разметка страницы — режим макету, коли документ відображується у вікні у вигляді, в якому його буде надруковано на сторінці. Цей режим призначений для роботи з ілюстраціями та колон­титулами.

4. Структура документа — режим перегляду структури доку­мента, відформатованого за допомогою вбудованих стилів заголовків або присвоєння абзацам структурних рівнів. У цьому режимі заголовки документа забезпечуються відступами, що показують рівень вкладеності заголовків, а переміщення та зміна рівня вкладеності заголовків приводить до відповідного переміщення всього пов'язаного із заголовком тексту.

5. Главный документ2 — режим, призначений для роботи з ве­ликими документами, що складаються з кількох частин, — так званими "вкладеними документами" або піддокументами (так само до­кументів Word), кожний з яких зберігається редактором в окремому файлі. Головним у Word називають документ, вміст якого цілком або частково становить один або кілька інших документів Word. У вікні головного документа можна переглядати загальну організацію вкладених документів і редагувати їх.

6. Режим чтения –– режим перегляду документа в вигляді розвернутої книги.

Існує також додатковий режим Предварительный просмотр (йому відповідає кнопка на панелі інструментів Стандартная чи ко­манда з такою назвою пункту меню Файл). Цей режим подібний до режиму Разметка страницы, але сторінки в ньому відображуються у зменшеному вигляді, щоб можна було побачити одну чи кілька сторінок цілком і перевірити розподіл документа на сторінки. Документ можна побачити таким, як він надрукується; при цьому не відобра­жуються службові лінії та символи, проте враховується наявність у документі, зокрема, прихованого тексту, рисунків або інших об'єктів, які в тексті подані лише посиланнями. Після переходу в цей режим з'являється панель інструментів Предварительный просмотр, що надає додаткові можливості для перегляду. Кнопка <Увеличение> збільшує масштаб зображення після клацання мишею в потрібній частині сторінки, допомагаючи роздивитися деталі документа. Кнопки <Одна страница> та <Несколько страниц> 3 дають змогу змінювати кількість сторінок, що одночасно зображуються у вікні перегляду. Кнопка <Bo весь экран> (або подібна команда пункту меню Вид) розгортає зображення до максимально можливих розмірів, забираючи з екрана елементи керування. Рядок меню в цьому режимі можна відкрити, підвівши курсор миші до верхньої частини екрана. Для скасування повноекранного режиму треба клацнути на кнопці <Вернуть обычный режим> або ще раз на кнопці <Bo весь экран> чи натиснути клавішу <Esc>.

Використовуючи віконце Масштаб панелі інструментів Предватирельный просмотр, можна встановити довільний (10-500 %) масштаб зображення документа. Таке саме віконце міститься в панелі інструментів Стандартная і, отже, його можна застосувати й у інших режимах перегляду документа. Крім конкретного масштабу у відсотках можна встановити режими по ширине страницы, целая страница, несколько страниц. Дещо більше можливостей реалізовано в діалоговому вікні Масштаб:

Це вікно викликається однойменною командою з пункту меню Вид. Якщо в конкретному режимі перегляду зображення документа якісь варіанти масштабу (наприклад, Несколько страниц) неможливі, то відповідні елементи діалогового вікна будуть недоступні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]