Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕКСТОВИЙ РЕДАКТОР WORD-теорія для учнів ОКН.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

Діаграми

За командою Диаграмма (див. рис. 8.1) викликається програма Microsoft Graph, що вставляє діаграму в документ. Цю ж програму можна викликати командою Вставка Объект Диаграмма Microsoft Graph. Діаграма в документі з'являється разом з таблицею даних, на основі якої вона будується. Цю таблицю можна ви­користовувати як зразок, який можна змінювати.

Для зміни даних у діаграмі треба двічі клацнути на ній і ввести нові дані в комірки її таблиці або дати нові назви для рядків і стовпців. Дані на діаграмі змінюватимуться в разі зміни даних у таблиці, і навпаки. Щоб закрити програму Microsoft Graph, треба клацнути кнопкою миші в будь-якому місці поза діаграмою.

Для створення діаграми на основі таблиці в документі Word треба виділити всю таблицю і виконати команду Вставка Объект Диаграмма Microsoft Graph.

Для створення Excel діаграми треба виконати команду Встав­ка Объект Диаграмма Microsoft Excel. При цьому в до­кументі Word з'явиться вбудована робоча книга Excel, на одному аркуші якої розміщуватиметься діаграма, а на другому -таблиця. Цю таблицю можна також використовувати як зразок для змін.

Ехсеl-таблиці

Існує кілька способів перенесення даних з процесора Excel y Word.

• Можна скопіювати Excel-таблицю і вставити її через буфер обміну. У цьому разі таблиця з'явиться в документі у форматі Word.

• Можна створити порожню Excel-таблицю в документі за допомогою кнопки на панелі Стандартная, а потім скопіювати дані в цю таблицю з Excel через буфер обміну. У цьому разі в докумен­ті з'явиться таблиця у форматі Excel.

• Можна також створити порожню Excel таблицю за командою Вставка Объект Лист Microsoft Excel, а потім діяти, як у попередньому способі. У цьому разі в документі також з'явиться вбудована Eхсеl-таблиця.

Математичні формули

До складу програм Microsoft Office входить спеціальна програма Редактор формул, що призначена для набирання математичних формул.

• Щоб вставити в текст формулу, треба виконати команду Вставка Объект. Потім у діалоговому вікні цієї команди слід вибрати параметр Microsoft Equation 3.0 і натиснути кнопку Ок.

Після цього в тексті з'явиться прямокутник для введення фор­мул і спеціальна панель інструментів Формула з двома рядами кнопок. Верхній рядок призначений для введення математичних символів, нижній містить шаблони елементів математичних формул, наприклад шаблони для верхніх і нижніх індексів, із зна­ком дробу, із знаком суми, різного вигляду інтегралів.

• Щоб вставити у формулу будь-який шаблон або символ, треба клацнути на ньому кнопкою миші.

• Для фіксації формули в тексті треба натиснути клавішу <Esc> або клацнути кнопкою миші в будь-якому місці документа поза формулою.

• Для зміни розміру формули треба після її закриття потягнути курсором миші за маркери її рамки.

• Для редагування змісту формули треба двічі клацнути на ній кнопкою миші або відкрити вікно редактора формул (рис. 8.3) командою (коли формула виділена) Правка Объект Форму­ла Открыть.

Робота з великими документами

Під терміном «великий документ» слід розуміти документ, який за кількістю сторінок перевищує деяке значення, наприклад 100 сторінок. Створення таких документів, їх редагування та використання залежать від уміння користувача опрацьовувати інформацію за допомогою таких елементів редактора, як засоби перегляду, зміни та коригування структури документа, розставлення заголовків і встановлення їх рівнів, створення таких узагальнюючих елементів доку­мента, як зміст, предметний покажчик тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]