Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТЕКСТОВИЙ РЕДАКТОР WORD-теорія для учнів ОКН.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.08.2019
Размер:
1.29 Mб
Скачать

Створення шаблонів

Існує два способи створення шаблонів: на основі існуючого доку­мента і існуючого шаблону.

Для створення нового шаблону на основі існуючого документа виконайте команду Файл Открыть.

Для створення нового шаблону на основі існуючого виконайте ко­манду Файл Создать. Виберіть потрібний шаблон у вікні Создание документа , встановіть перемикач Создать у положення Шаблон і натисніть кнопку Ок.

Потім виберіть команду Файл Сохранить как. У вікні збереження файлу зі списку Тип файла виберіть Шаблон документа (*.dot) . Зверніть увагу, що при цьому в полі Папка автоматично встановиться папка Шаблоны , в якій зберігається звичайний шаблон Normal.dot, що відповідає вкладці Общие діалогового вікна Создание документа . Щоб зберегти шаблон в іншій категорії шаблонів, треба відкрити одну з папок, що містяться в папці Шаблоны , ввести ім'я нового шаблону в поле Имя файла і натиснути кнопку Сохранить .

Після цього додайте в новий шаблон текст або малюнки, які повинні бути в усіх документах, що створюватимуться на основі цього шаблону, і видаліть все, що не повинно з'являтися в цих документах.

Потім задайте розміри полів і сторінок, орієнтацію сторінок, стилі та інші необхідні параметри форматування.

На завершення натисніть кнопку Сохранить на стандартній пан. інстр. і виконайте команду Файл Закрыть.

Робота з шаблонами

Щоб змінити існуючий шаблон, потрібно:

• виконати команду Файл Открыть, знайти і відкрити шаблон, який треба змінити. Якщо в діалоговому вікні Открытие документа відсутні шаблони документів, слід зі списку Тип файлов вибрати пункт Шаблоны документов (*.dot) ;

• внести необхідні зміни в шаблон і натиснути кнопку Сохранить на панелі інструментів.

При завантаженні шаблону він залишається в пам'яті лише на час поточної роботи з редактором Word. Після завершення роботи шаб­лон не буде автоматично завантажуватися при повторному запуску редактора Word.

Щоб мати можливість користуватися шаблоном при кожному за­пуску редактора Word, слід зберегти його в папці STARTUP, з якої він завантажуватиметься автоматично. Місце розміщення цієї папки можна з'ясувати за допомогою команди Сервис Параметры на вкладці Расположение .

Щоб зробити шаблон загальним, слід виконати команду Сер­вис Шаблоны и надстройки і у списку Общие шаблоны и над­стройки встановити позначку біля відповідного шаблону. Якщо бажаного шаблону у списку немає, слід натиснути кнопку Доба­вить, знайти папку, в якій цей шаблон міститься, виділити його і на­тиснути кнопку Ок.

Щоб шаблон не завантажувався автоматично, слід виконати ко­манду Сервіс Шаблоны и надстройки і у списку Общие шабло­ны и надстройки прибрати позначку біля відповідного шаблону.

Якщо крім вивантаження шаблону треба видалити його зі списку Общие шаблоны и надстройки , потрібно видалити його з папки STARTUP.

Щоб додати інший шаблон в активний документ, потрібно виконати команду Сервис Шаблоны и надстройки, натиснути кноп­ку Присоединить, вибрати потрібний шаблон і натиснути кнопку Открыть. Щоб використовувати стилі з доданого шаблону, треба ввімкнути опцію Автоматически обновлять стили у діалоговому вікні Шаблоны и надстройки.

Щоб скопіювати стилі, елементи автотексту, панелі інструментів, макроси в один шаблон з iншого, треба виконати команду Сервис Шаблоны и надстройки, натиснути кнопку Организатор, виб­рати елементи, які слід скопіювати з одного списку в інший, і натис­нути кнопку Копировать.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]