Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktikum_strategichne_upravlinnya_pid-om.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.08.2019
Размер:
8.9 Mб
Скачать

Сьогодення «Valenta»

Інноваційні технології виготовлення шкіряних аксесуарів, сучасні маркетингові методики, спрямованість менеджменту на перспективу сприяли стрімкому успіхові компанії не тільки в Україні, але й за її межами. На сьогодні бренд «Valenta» об'єднує дев'ять підприємств — як власних, так і тих, що при­єдналися на партнерських засадах — із загальною чисельністю близько 1500 працюючих. Виробничі потужності підприємства -500 000 одиниць продукції на місяць. Нині всі підприємства працюють за такою схемою: головне виробництво ТОВ «КСК -це великий дизайнерський центр, де не тільки з'являються всі ексклюзивні новинки від «Valenta» (відпрацьовується весь тех­нологічний ланцюжок — від розробки моделі й закупівлі сиро­вини до пакування, продажу та якісного обслуговування клієн­тів), але й навчаються керівники всіх рівнів, технологи та робіт­ники дочірніх підрозділів, і в такий спосіб повністю дублю­ються апробований технологічний процес та маркетингові тех­нології. Інші підприємства використовують на практиці той досвід, якому вони були навчені на головному підприємстві, ре-алізуючи таким чином основну концепцію внутрішнього бенчмаркінгу.

На сьогодні компанія ТОВ «КСК» займає стійкі позиції на ринку і є одним з найбільших виробників аксесуарів для мобіль­них телефонів на території Східної Європи, її дилери працюють в усіх регіонах України, в республіці Білорусь, Росії, де «Valen­ta» успішно конкурує з місцевими та зарубіжними виробниками. Представництва компанії присутні також у Західній Європі, Ка­наді й США. Можна говорити про закладання основи для попу­ляризації бренду «Valenta», який об'єднує декілька брендів окре­мих і зовсім різних продуктів за основними напрямами діяльно­сті компанії:

- Valenta Mobile TM — аксесуари для мобільних телефонів; -Valenta TM — шкіргалантерея з натуральної шкіри (сумки, портфелі);

- Valenta Classic, Valenta Mama — класичний одяг та одяг для майбутніх мам;

- RMZ ТМ — обладнання для взуттєвої промисловості й шкір­галантереї;

- Valenta Auto — чохли для автомобілів.

Питаннядля обговорення та завдання

1. Які інноваційні рішення були прийняті керівництвом ГОВ «КСК» для вирішення проблем, що виникли на різних етапах розвитку?

2. Чи існують причинно-наслідкові зв'язки між організаційною культурою та ринковим успіхом підприємства?

3. Охарактеризуйте за матрицею BCG етапи життєвого циклу продукції, що виготовлялася на ГОВ «КСК» у даний пе­ріод?

4. Визначте «вузькі» місця в діяльності компанії на даному етапі розвитку.

5. Проведіть аналіз конкурентного середовища ринку аксесу­арів для мобільних телефонів, використовуючи модель «галу­зевої конкуренції» («п'яти сил конкуренції») М. Портера. Резуль­тати аналізу доцільно оформити у вигляді таблиці:

Параметри

Оцінка

(за 5-бальною шкалою)

1. Можливий показник зростання галузі

2. Легкість входу нових фірм у галузь

3. Інтенсивність конкуренції серед фірм

4. Рівень використання товарів-субститутів

5. Рівень впливу покупців і власників торгової мережі

6. Рівень технологічності в галузі

7. Показник інноваційної діяльності в галузі

6. Які перспективні сегменти ринку для компанії «КСК» з її можливостями, досвідом Ви вбачаєте на найближчі роки? Які напрями диверсифікації діяльності «Valenta» ви вбачаєте мож­ливими?

7. До якої збутової стратегії необхідно перейти підприємст­ву з урахуванням зміни власної орієнтації, ситуації на ринку та стратегічними планами керівництва ? Які заходи в цьому напрямі слід здійснити?

8. Чи зазнали змін візія та місія компанії в періоди виживання, закріплення та зростання компанії? Чи потребують вони пе­реосмислення або оновлення?

9. Яку політику щодо брендінгу ви порекомендували б компанії «КСК» — розвиток бренду компанії, окремих продуктів тощо?

10. Оцініть діяльність ГОВ «КСК» за критеріями Європейської моделі ділової досконалості. За результатами аналізу визна­чіть вузькі місця, спираючись на визначені критерії і підкритерії, та обґрунтуйте напрями подальшого вдосконалення компанії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]