Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktikum_strategichne_upravlinnya_pid-om.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.08.2019
Размер:
8.9 Mб
Скачать

Практична частина

Практикуюча вправа: «Сила руху, або вгору сходами, що зносять униз»

Мета застосування ситуаційної вправи: вихо­дячи з аналізу особливостей функціонування компа­нії на різних фенах, розвитку, простежити, як змінюються її стратегічні пріоритети, цілі і за­дачі, спрямовані на виконання місії, та оцінити результативність її функціонування за допомогою комплексних моделей оцінки діяльності компаній.

«Якщо ми зупиняємося на досягнутому, «ринковий ескала­тор» зносить нас вниз... Якщо наші кроки вгору по ескалатору відповідають швидкості його руху, ми стоїмо на місці... І тільки рухаючись щосили, ми можемо досягнути найвищих сходинок», до таких висновків приходив у сіюїх думках В'ячеслав Гуденок, коли завершував підготовку магістерського проекту в процесі на­вчання на програмі МВА. Майже 10 років В'ячеслав спільно зі своєю командою керує компанією ТОВ «КСК», і саме тепер він зміг побачити своє підприємство очима стороннього спостеріга­ча. Аналізуючи етапи розвитку підприємства, йому довелося пригадати пройдений компанією шлях та переосмислити прийня­ті рішення. Сьогодні він бачить підприємство зовсім іншими очима й відкриває нові горизонти розвитку свого бізнесу. А по­чиналося все так...

Етап 1. Перші кроки до успіху

Компанія «КСК» була заснована в 1995 р. командою моло­дих амбіційних людей, які до цього працювали на підприємстві «Укрвагонсервіс». Із самого початку засновники мали чітке бачення майбутнього компанії. Вони мріяли створити компа­нію, яка стане на чолі інноваційних процесів в економіці, до складу якої увійде багато самостійних, переважно малих під­приємств з єдиним асоціативним центром управління і плану­вання. Компанію, в якій праця співробітників стане цікавою та творчою, життя на роботі буде продовженням життя в сім'ї, відбудеться інтеграція інтересів сімей трудового колективу зі спільними інтересами корпорації.

ТОВ «КСК» розпочинало свою діяльність з надання комер­ційно-посередницьких послуг. У 2000 р. була визначена нова сфера бізнесу — пошиття чохлів та футлярів для мобільних те­лефонів під торговою маркою «Уаіепїа тоЬіІе»1. Саме тоді 22 працівника на чолі з В'ячеславом заклали основу майбутньої корпорації і почали впевнено крокувати до перемоги. Голов­ною метою компанії стало всесвітнє визнання торгової марки «Уаіепіа» й перетворення підприємства ТОВ «КСК» в транс­національну компанію, що буде флагманом вітчизняної та сві­тової економіки.

Сформульовані на етапі створення компанії місія та цінності стали невід'ємною часткою її корпоративної культури, що спові­дувалися кожним робітником окремо і колективом у цілому. Мі­сія підприємства була визначена так - - культивувати систему стосунків, засновану на принципах, які є спільною цінністю: про­фесіоналізм, повага та наполегливість. Принципами, якими ком­панія керується як у внутрішній роботі, так і в своїх взаємовідно­синах з оточуючим світом, стали: людина як особистість та парт­нерські стосунки між людьми; професіоналізм і компетентність персоналу; якість товарів та послуг відповідно до світових стан­дартів; всебічне прагнення досконалості; підприємництво і напо­легливість персоналу заради досягнення мети; бізнес зі швидкі­стю думки.

Наполегливість у роботі характеризує діяльність компанії на різних ринках і в неоднакових умовах. ТОВ «КСК» керується дов­гостроковими цілями і заради їх досягнення цінує гнучкість у підходах, здатність до творчості, готовність змінюватися.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]