Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДРЕ(метода).doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
1.74 Mб
Скачать

6.2. Податкова політика

Серед різноманітних державних заходів найбільш поширеною формою примусового стягнення засобів (без зустрічної послуги) є податки.

Засади функціонування податкової системи у ринковій економіці такі:

  • створення сприятливих умов для виробництва товарів і надання послуг;

  • збалансування бюджетних видатків і доходів;

  • забезпечення можливостей для помірного і відносно рівномірного забезпечення нації в цілому і кожного суб’єкта зокрема.

Податкова система як сукупність форм і методів збирання фінансових засобів - явище складне. В ній закладено глибоке протиріччя цільових завдань:

  • з однієї сторони, забезпечити вилучення у суб’єктів економіки значних фінансових ресурсів;

  • з іншої, не допустити зниження їх ділової активності. Вирішення проблем досягається шляхом розумного компромісу.

Податок - це обов’язковий платіж, який надходить у державний бюджет у визначених законодавством розмірах та у встановлені строки.

Податкова ставка – це величина податку на одиницю оподаткування. Податкові ставки, що визначаються як відсоток, поділяються на такі види:

  • пропорційні, коли ставка оподаткування є однаковою і не залежить від розміру доходу;

  • прогресивні, коли ставки оподаткування зі збільшенням доходу зростають. Інакше кажучи, такі ставки передбачають більший відсоток вилучення доходу у вигляді податку, коли дохід збільшується;

  • регресивні, коли податки зі збільшенням доходу знижуються.

Прямі податки стягуються безпосередньо з індивидів і фірм.

Непрямі – це податки, що встановлюються на товари та послуги і входять в їхню ціну. До таких податків в Україні належать акцизи, податки на додану вартість, мито. Непрямі податки сплачують ті громадяни і фірми, що купують оподатковані товари і послуги.

В ринковій економіці податки автоматично виконують стабілізуючу роль. Ця «вбудована» стабільність спрацьовує в більшості країн з ринковою економікою завдяки побудові податкових систем таким чином, що зі зростанням ВВП надходження також зростають. Інакше кажучи, податкові надходження змінюються пропорційно до величини ВВП. Прогресивна система оподаткування дещо додає національній економіці стабільності. Вона автоматично спричиняє зміни податкових надходжень, отже й бюджету, які протидіють як інфляції, так і безробіттю.

Механізм антициклічної дії податків спрацьовує наступним чином. В період зростання ділової активності відбувається зростання об’єму ВВП. При наявності прогресивної шкали оподаткування розміри виплат до бюджету зростають, що стримує економічну активність. Крім того, збільшений державний бюджет дозволяє за допомогою соціальної політики підняти рівень споживання малозабезпечених верств населення і тим самим збільшити сукупний попит, зближуючи його із сукупною пропозицією. В період спаду ділової активності відбувається зворотне.

Автоматична стабілізація може бути підкріплена наступними регулюючими заходами:

  • стримуючі дії: підвищення податків з підприємств і прибуткового податку з населення;

  • стимулюючі дії: зменшення податків з підприємств і прибуткового податку з населення.