Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Психологія та культура / Конспект лекцій з психології ділового спілкування.doc
Скачиваний:
72
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
557.06 Кб
Скачать

Основні правила знайомства

1. Представлятися завжди повинен чоловік жінці, молодший – старшому, підлеглий – начальникові. Лише молода жінка може представлятися або бути представленою літньому чоловікові або високопоставленій особі.

2. Одну людину представляють двом або декільком особам. Так представляють жінку подружжю. Молоді перші представляються літнім людям, чи то чоловіки, чи жінки.

3. Якщо з двох осіб, яких ви знайомите, одна людина доводиться вам родичем, то представте його першим. Так, наприклад, чоловік спочатку називає ім'я своєї дружини.

4. Представляючи одну людину відразу декільком, варто голосно і виразно назвати ім'я людини (при необхідності назвати посаду, звання, країну або ін.). Подводити гостя, що ввійшов, до кожного присутнього окремо немає потреби.

5. Коли суспільство, що зібралося, вже розбилося на маленькі групи, представляються лише людям, що знаходяться щонайближче до вас.

Формули

«погладжування»

Привітання

Прощання

Звернення

Уміння відповісти на запитання

Рис. 12. Вербальні стереотипи етикету

До вербальних стереотипів, прийнятих в етикеті, відносяться формули привітання, прощання, звернення, так звані формули погладжування й уміння відповісти на запитання. Слова-вітання і слова-прощання зазвичай відомі, тому зупинимося на зверненні, «формулах погладжування» і умінні відповісти на запитання (див.рис.12).

Як у звичайній, так і в діловій розмові необхідно вміти дати відповідь на будь-яке запитання. Навіть відповідаючи на прості запитання, що задаються щодня по кілька разів, завжди пам'ятайте про ступінь докладності. Нічого не відповісти – неввічливо; буркнути «нормально» і пройти повз – теж неввічливо. Пуститися в довгі міркування про свої справи часто означає уславитися людиною нудною і навіть нетактовною. Діловий етикет рекомендує відповідати приблизно таке: «Дякую, нормально», «Дякую, поки не скаржуся». Після рекомендується поцікавитися: «Сподіваюся, що й у вас все йде нормально?» Такі відповіді нейтральні, вони заспокоюють усіх, слідують нормам, що склалися в нашій культурі. Не варто скаржитися, якщо справи йдуть добре, бо народна мудрість свідчить: «Не буди лихо, поки воно тихе».

Формули «погладжування» – один із психологічних прийомів спілкування, метою якого є привабити співрозмовника. У вербальному спілкуванні це словесні звороти типу «Успіхів Вам», «Бажаю успіху», відомі фрази: «Великому кораблю – велике плавання» і т. п., вимовлені з різними відтінками. Широко застосовуються такі мовні знаки приваблювання, як «Салют», «Немає проблем!» і т.н. Але варто уникати таких, явно в’їдливих побажань, як, наприклад: «Вашому теляти злого вовка піймати».

Часто люди переживають почуття внутрішнього дискомфорту на зустрічах, зборах, оскільки не знають, як звернутися один до одного: слово «товариш» як би принижує їх гідність через певне відношення до цього слова, що склалося під впливом засобів масової інформації. А з іншого боку, багато хто до «панів», явно «не доріс» через свій тяжкий матеріальний стан. Тому дуже часто в транспорті, у магазині, на вулиці ми чуємо принизливі фрази: «Ей, чоловіче, посуньтеся», «Жінко, пробийте квиток» і т. д.

Існують історично напрацьовані стереотипи мовного звернення. Ними користувалися раніше російські і українські купці, підприємці, та й прості люди, а зараз їх використовують культурні українські та зарубіжні ділові люди. Це слова: «добродії», «добродійки», «панове», «пані», «пан». Між інших соціальних груп подібні звернення досі не поширюються.

Між ділових людей звернення «пан», «пані», «панове» мають право на життя. Ці слова підкреслюють, що дані громадяни, соціальна група більш вільні та незалежні у своїх діях ніж, будь-яка інша соціальна група в сучасній Україні. Крім того, ця форма звернення не запозичена сліпо де-небудь на Заході або Сході.

Подарунки

Компліменти

Рис. 13 Знаки уваги

У спілкуванні важливу роль відіграють знаки уваги. Знаки уваги – це вислів або дія, звернені до людини, які покликані поліпшити її самопочуття та викликати позитивні емоції, радість. Серед них виділяють подарунки та компліменти (див. рис. 13).