Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навчальний посібник-1.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
762.88 Кб
Скачать

4.3.6. Практичне значення й апробація роботи

Наприкінці вступу необхідно показати практичну цінність одержа­них результатів. У роботі, що має вагоме теоретичне значення, треба подати відомості про наукове використання результатів до­сліджень або рекомендації щодо їх використання, а в ро­боті, з прикладним значенням – відомості про практичне застосування отриманих результатів або рекомендації щодо їх використання. Відзначаючи практичну цінність отриманих результатів, доцільно подати короткі відомості про впровадження результатів досліджень із зазначенням назв організацій, у яких здійснена їх реалізація.

Приклад 1

Тема: Системний підхід до розв’язання проблем розвитку єврорегіону «Верхній Прут»: європейська модель адміністрування.

Практичне значення:

Практичне значення отриманих результатів полягає у розробці етапів аналізу й оцінки ефективності ТКС у межах Єврорегіону “Верхній Прут”, пропозицій відповідних критеріїв підвищення його ефективності. Результати магістерського дослідження будуть використані у роботі управління зовнішніх зносин і зовнішньоекономічної діяльності Чернівецької обласної державної адміністрації, зокрема для моніторингу й оцінки результатів діяльності Єврорегіону “Верхній Прут”. Теоретичні та практичні розробки наукового дослідження можуть бути використані у процесі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій за навчальними програмами семінарів “Підвищення ефективності транскордонних зв’язків Єврорегіону “Верхній Прут”. Запропоновані критерії оцінки ефективності транскордонних зв’язків, етапи аналізу й оцінки ефективності ТКС у межах Єврорегіону можуть бути внесені у рішення Ради Єврорегіону про напрями удосконалення роботи Єврорегіону “Верхній Прут”. Зазначене допоможе практично підвищити ефективність взаємовідносин між регіонами-учасниками Єврорегіону “Верхній Прут”, сприятиме створенню цілісного ефективно діючого механізму ТКС у рамках цього Єврорегіону.

Приклад 2

Тема: Взаємодія органів державної влади та районних засобів масової інформації: досвід Чернівецької області.

Практичне значення:

Практичне значення одержаних результатів полягає у тому, що матеріали дослідження створюють підстави для подальшого вивчення теорії та практики взаємодії органів державної влади та ЗМІ, зокрема районних, як складової інформаційної політики держави загалом та місцевих державних адміністрацій зокрема. Основні положення та результати магістерської роботи можуть бути використані: у діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування для підвищення ефективності державного управління у сфері засобів масової комунікації, зокрема при формуванні та реалізації державної інформаційної політики України; для розробки регіональних програм соціально-економічного розвитку, популяризації через ЗМІ місцевих соціальних і культурно-просвітницьких проектів; під час проведення підготовки та перепідготовки державних службовців; під час розробки навчальних програм, методичних матеріалів і підготовки навчальних посібників за напрямами підготовки, «Державна служба», «Журналістика», «Зв’язки з громадськістю» тощо.

Магістрант, який оприлюднив висновки дослідження на наукових і науково-практичних конференціях, симпозіумах, семінарах та їх опубліковано, зазначає апробацію дослідження.

Приклад

Основні положення роботи апробовано на щорічній студентській науковій конференції у статті «Налагодження взаємодії органів державної влади та районних засобів масової інформації: досвід Чернівецької області» (Чернівці, 16 травня 2011 рік) та в ході конкурсу «Кращий державний службовець» у творчій роботі «Налагодження взаємодії органів державної влади та засобів масової інформації» (Київ, 2010 рік).

Наприкінці вступу подається коротка характеристика структури роботи, обсяг текстової частини, загальна кількість сторінок і кількість використаних джерел.

Приклад

Структура магістерської роботи зумовлена поставленою метою і завданнями дослідження та складається зі вступу, трьох розділів, поділених на підрозділи, висновків, додатків, списку використаних джерел. Загальний обсяг магістерської роботи складає 123 сторінки, з них 12 сторінок – додатки, 11 сторінок – список використаних джерел (98 найменувань). Обсяг текстової частини роботи складає 100 сторінок.