Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Reklamnyy.docx
Скачиваний:
66
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
704.06 Кб
Скачать

45. Класифікація та характеристика торгових посередників.

Торгові посередники - це дистриб’ютори, оптові та роздрібні торговці, дилери, маклери, брокери, які приймають товар від виробників і передають його в розпорядження покупців через канали розподілу.

Брокери - не є власниками продукції і не можуть розпоряджатися нею. Вони виступають як посередники при укладанні угод, не перебувають у договірних відносинах з жодною із сторін, що беруть участь в угоді, і діють лише на основі окремих доручень.

Дилери - це посередники, які купують товар за договором поставки і повністю їм розпоряджаються після повної оплати.

Дистриб’ютори - оптові і роздрібні посередники, які ведуть операції на певній території і протягом встановленого терміну.

Маклери – посер-ки при здійсненні операцій на фондових, товарних і валютних біржах, а іноді і при укладанні страхових, фрахтових, житлових і інших договорів.

Комісіонери - не є власниками продукції, що продається. Комісіонер зобов’язаний забезпечити збереження товару, і відповідає за збиток, заподіяний продукції з його вини.

46. = 47. Класифікація цільової аудиторії на потенціальних покупців, торгових посередників і радників різних типів.

Покупці класифікуються в такий спосіб: 1)Покупці товарів фірми. 2)Покупці товарів фірми-конкурента. 3)Потенц. покупці (вони могли б зробити покупку, але поки не можуть зробити цього з різних причин). 4.)Абсолютні неспоживачі (вони не мають можливості купити або їм заважають якісь складні обставини). Торгові посередники - це дистриб’ютори, оптові і роздрібні торговці, дилери, маклери, брокери, які приймають товар від виробників і передають його в розпорядження покупців через канали розподілу. Радники - це особи, які завдяки своєму авторитетові, соц-ному стану, професії можуть справляти вирішальний вплив на придбання товару (послуг) іншими особами. До радників належать: 1.Пропоненти - особи, які прямо пропонують вибір специфічних товарів і послуг (учителі, лікарі, архітектори, інженери). Вони, як правило, нав’язують іншим свій власний вибір. 2.Власне радники, які не нав’язують свого вибору, але їх рекомендації як професіоналів і знавців справляють значний вплив на інших. Такими радниками можуть бути також торгові посередники. 3.Лідери, яких наслідують або через їх соц-ний статус (впливові особи, зірки), або тому, що бажають увійти до тієї ж соц-ної групи. 4.Інституційні суб’єкти впливу (органи держ-ї і виконавчої влади, асоціації споживачів). Вони частіше відштовхують від покупки, ніж сприяють їй.

48. Обґрунтування необхідної класифікації реклами.

Сучасна реклама має наукову основу. Вона володіє науковими засобами, створеними психологією і соціологією. Рекламні засоби розміщено в систему точної наукової класиф-ї. Нею охоплено всі складові рекламування: рекламодавців, спож-в, об’єкти реклами, рекламні засоби і носії, соціальні і виробничо-ек-чні умови комерційної дія-ті, і саму рекламу. Маркетологи розрізняють 2 поняття: реклама як процес (рекламування) і реклама як продукт (рекламне звернення). Зарубіжні спеціалісти створили цілу систему класифікації реклами і як процесу, і як продукту. Реклама поділяється на групи за такими ознаками: -вид реклами; -мета отримання прибутку; -способи передавання інф-ї; -метод передавання інф-ї; -предмет рекламування; -хар-р взаємодії; -суб’єкт рекламування; -цілі рекламування; -тип рекламодавця.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]