Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Reklamnyy.docx
Скачиваний:
66
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
704.06 Кб
Скачать

36. Класифікація покупців.

класифікація: 1. покупці товарів фірми; 2. покупці товарів фірми-конкурента; 3. потенційні покупці; 4. абсолютні неспоживачі. На споживача можуть впливати торгові посередники та радники. За характером споживання покупці підрозділяються на дві категорії: покупці товарів широкого вжитку та покупці товарів промислового признач.. В процесі прийняття рішень щодо купівлі товару впливає цілий ряд факторів: соціальні (реферантні групи, сім'я); персональні (вік, ЕЖЦ); культурні; психологічні. Також на купівлю того, чи іншого товару впливає менталітет покупця: раціональний – прагнення до економії, позитивнее співвідношення «ціна-якість»; безконфліктний – прагне загальної рівноваги в особистих та соціальних відносинах; прогресивний- інновації; схильний до швидких змін – молодь.

37. Класифікація реклами за типом рекламодавця.

Реклама розрізняється за типом рекламодавців в залежності від того у якій сфері діяльності працює підприємство, що рекламує свою продукцію: 1.реклама виробників товарів( Безпосередня реклама товарів, що виготовляються підприємством. Реклама може бути як промислових товарів так і товарів широкого вжитку); 2.реклама торгових посередників(Реклама, що спрямована на залучення нових посередників для продажу продукції, або реклама надається виробником для стимулювання продажу товарів через посередників)Реклама може широко використ.ся для досягнення некомерційний цілей, наприклад організації милосердя , вона може бути такою: реклама передвиборної кампанії політика, культурного, спортивного діяча, що має на меті сповістити суспільство про діяльність, або пронаміри особи; 3)реклама органів місцевого саморегулювання; 4)реклама державних органів, наприклад служби державної зайнятості.

40. Класифікація реклами за формою використання носіїв реклами

За формою викор-ня носіїв реклами товару рекламу поділяють на: звичайні рекламні об’яви Звичайні рекламні звернення мають сухий, інформативний, діловий характер і розповідають про атрибути товару взагалі та його окремі Хар-ки зокрема. Це дає іноді можливість приховати комерційні наміри та надати рекламі деякої офіційності та більшої переконливості. реклама із залученням “знаменитостей” Реклама із залученням “знаменитостей” ніби переносить високий імідж таких осіб на імідж підприємства та товарів, які ці знаменитості рекламують. реклама з викор-ням відгуків рядових громадян Викор-ня свідчень рядових громадян на користь того чи іншого товару рекламодавця робить його привабливим в очах таких самих звичайних громадян. реклама, яка використовує певне оточення (діти, тварини, рослини ) Реклама з викор-ням певного типу оточення породжує мимовільну симпатію і належить до так званої емоційної реклами, яка звертається до почуттів, емоцій, підсвідомості людини.

41. Класифікація реклами за характером емоційного впливу.

За характером емоційного впливу рекламу поділяють на раціональну та емоційну. Раціональна (предметна) реклама інформує, звертається до розуму потенційного покупця, наводить аргументи, щоб переконати його. На підтвердження своїх доказів рекламодавець може використати малюнки, креслення, схеми, фотознімки. Емоційна (асоціативна) реклама звертається до почуттів, емоцій підсвідомості. Основними засобами переконання тут є художні – малюнки, відеозображення, звуки. Логіка тексту, як правило, відіграє допоміжну роль. Рекламні звернення рідко бувають суто раціональними чи емоційними. Звичайно в них комбінують обидва види впливу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]