Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Reklamnyy.docx
Скачиваний:
66
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
704.06 Кб
Скачать

112 . Основні напрямки рекламного дослідження ринку.

Дослідження є необхідною умовою ефективного прийняття рішення в галузі маркетингу, а відповідно, і комунікацій. Рекламне дослідження ринку передбачає збирання, систематизацію й аналіз даних, які необхідні фірмі або організації для вирішення комунікативних завдань щодо задоволення потреб людей у товарах, послугах чи ідеях. Рекламне дослідження ринку розгортається за такими основними напрямами: • дослідження мотивацій споживача; • вивчення, на якій стадії готовності до купівлі знаходиться аудиторія споживачів; • прогноз рекламного бюджету, тобто витрат на те, щоб споживачі перейшли з однієї стадії готовності в іншу, більш високу; • дослідження рекламних текстів фірми та її конкурентів; • дослідження досвіду проведення рекламних кампаній; • вивчення засобів реклами; • визначення ефективності окремих носіїв реклами; • дослідження ефективності рекламних звернень; • дослідження перспектив розвитку рекламного бізнесу. Рекомендації, одержані в ході досліджень, є підставою для маркетингових дій щодо розробки товару, ціноутворення, системи розподілу продукту. У свою чергу, маркетингові дослідження ринків продажу, прогнозування попиту на конкретну продукцію, тенденцій ціноутворення, визначення маркетингової політики конкурентів, загальноекономічних умов підприємницької діяльності тощо впливають на прийняття рішень у рекламному менеджменті.

113. Основні принципи рекламного дослідження ринку

Основні принципи рекламного дослідження ринку: 1. Точність, ретельність. Методи дослідження треба старанно розробляти та неухильно їх дотримуватись. 2. Об’єктивність, урахування всіх факторів. 3. Системність. Дослідження мають передбач аналіз внутр. та зовнішнього середовища у їх тісному взаємозв’язку та взаємодії. 4. Систематичність. Дослідження мають бути щоденними, а не випадковими і включати всю сукупність операцій цього процесу.

114. Особливості рекламного дослідження ринку у порівнянні з маркетинговими дослідженнями.

Дослідження є необхідною умовою ефективного прийняття рішення у галузі маркетингу, а відповідно, і комунікацій. Рекламне дослідження ринку передбачає збирання, систематизацію та аналіз даних, які необхідні фірмі або організації для вирішення комунікативних завдань щодо задоволення потреб людей у товарах, послугах, ідеях. Рекламне дослідження ринку розгортається за такими основними напрямами: - дослідження мотивацій споживача; - вивчення, на якій стадії готовності до купівлі знаходиться аудиторія споживачів; - прогноз рекламного бюджету; - дослідження рекламних текстів фірми та її конкурентів; - дослідження досвіду проведення рекламних кампаній; - вивчення засобів реклами; - визначення ефективності окремих носіїв реклами; - дослідження ефективності рекламних звернень; - дослідження ефективності розвитку рекламного бізнесу. Рекомендації, одержані у ході дослідження є підставою для маркетингових дій щодо розробки товару, ціноутворення, системи розподілу продукту. У свою чергу маркетингові дослідження ринків продажу, прогнозування попиту на конкретну продукцію, тенденцій ціноутворення, визначення маркетингової політики конкурентів, загальноекономічних умов підприємницької діяльності тощо впливають на прийняття рішень у рекламного менеджменті. Маркетингові дослідження (МД) – систематичний збір і об’єктивний запис, класифікація, аналіз і презентація даних щодо поведінки, потреб, відносин, вражень, мотивацій окремих осіб та організацій в контексті їх економічної, політичної, суспільної та повсякденної діяльності.. Мета МД – ідентифікація як проблем, так і можливостей підприємства зайняти конкурентні позиції на конкурентному ринку в конкретний період часу шляхом пристосування його продукції до попиту та вимог споживачів, зменшення невизначеності, міри ризику, підвищення ймовірності успіху маркетингової діяльності. Маркетингові дослідження включають: 1) аналіз кон’юнктури ринку під-ва; 2) дослідження поведінки споживачів, конкурентів та інших суб’єктів ринку; 3) оцінка результатів діяльності фірми; 4) визначення конкурентних позицій продукції та підприємства в цілому; 5) орієнтація виробника на випуск продукції орієнтованої на потреби ринку; 6) дослідження та розробка рекомендацій щодо комунікаційних та розподільчих маркетингових політик підприємства; 7) проблемні дослідження збуту; 8) розробка розгорнутої програми маркетингу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]