Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Reklamnyy.docx
Скачиваний:
66
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
704.06 Кб
Скачать

225. Принципи розробки графіків показу рекламних звернень.

Графік — це короткотермінова тактика індивідуальної послідовності показурекламних звернень рекламодавця, за якої відбувається вибір медіа-носіїв, що дає змогу максимально наблизити рекламу до моменту виникнення в цільового покупця необхідності в товарній марці чи до моменту прийняття ним рішення про купів­лю цієї товарної марки.Рекламний цикл відображає період показу реклами у рамках запланованого періоду (один рік), упродовж якого виокремлюється один або декілька періодів, коли можна ефективно розміщувати рекламу в засобах масової інформації.

Графік розміщення рекламних звернень (медіаплан) включає наступні елементи:

  • канал / передача;

  • час трансляції рекламного звернення;

  • календар проведення рекламної кампанії

Графіки використання засобів реклами:

- послідовний – рекламне звернення виходить один раз на тижденьпротягом 52 тижнів або один раз на місяць протягом 12 місяцев;

- сезонний – засоби інформації використовуються найінтенсивніше вперіод „піка № сезонного розпродажу товарів;

- імпульсний – публікації через однакові часові інтервали;

- нерівномірний імпульсний – рекламу публікують через неоднаковічасові інтервали, щоб змінити традиційні цикли попиту;

- ривок – тактика, використовується найчастіше на початку рекламноїкампанії;

- спрямований імпульс – для підтримки особливих виробів з тим, щобпридбання таких у певні періоди значно зростало.

226. Принципи розробки плану використання масмедіа.

Оптимізація вибору способів поширення реклами пов’язана з вирішенням ряду питань, тобто:

• необхідно вибрати фактор, який визначає зміст рекламного звернення, його тему (ідею, драму);

• визначити стиль виконання;

• урахувати вартість послуг засобів масової інформації, бюджет рекламодавця на проведення рекламної кампанії, а також охоплення, частоту та якість контактів із цільовою аудиторією та строки проведення рекламної кампанії.

Велике значення для вибору засобів і носіїв реклами мають вартість послуг засобів масової інформації та бюджет рекламодав¬ця для проведення рекламної кампанії. Методи обрахування ціни послуг суттєво різняться для друкованих видань, радіо і телебачення, не кажучи вже про модемні засоби.

Для вибору носіїв масової інформації передовсім треба знати такі показники, як охоплення, частота та якість контакту з цільовою аудиторією. Охоплення відображає частоту читання даного засобу масової інформації колом потенційних покупців. Точніші підрахунки охоплення дають такі показники, як брутто- і неттоохоплення, просте, кумулятивне та комбіноване охоплення. Успіх рекламної кампанії залежить й від іміджу носія рекламного звернення. Зарубіжні дослідження свідчать, що інформація у газетах сприймається як найбільш достовірна, натомість телевізійну рекламу вважають надокучливою та недоказовою.

У вирішенні питання, коли рекламувати продукт, беруть до уваги пори року, місяці, тижні, дні, години, хвилини й секунди. Періодичність виходу друкованих видань (щоденні газети, щотижневики, щомісячники та щоквартальні журнали) і специфічна класифікація часових відрізків на телебаченні та радіо дозволяють рекламодавцям вибрати такий час, коли їхні звернення краще сприйматимуться читачами, слухачами або глядачами. Щодо строків проведення рекламної кампанії, то вони тісно пов’язані зі строками оновлення продукції: так, за кордоном строк оновлення товарів масового попиту не перевищує двох років, а товарів промислового призначення — чотирьох-п’яти років. У визначенні строків проведення рекламної кампанії необхідно враховувати відповідний час на її підготовку і час для аналізу результатів. Вибір носіїв рекламного звернення має конкретний характер, оскільки це, власне, і є кінцевим результатом (крім контролю) рішення про проведення рекламної кампанії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]