Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Reklamnyy.docx
Скачиваний:
66
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
704.06 Кб
Скачать

95. Дослідження досвіду проведення рекламних кампаній.

96. Дослідження перспектив розвитку рекламного бізнесу.

Рекламний бізнес представляє собою один із найперспективніших сфер для розвитку. Розвиток цього бізнесу є вторинним від розвитку виробництва, та розвитку НТП, проте він вимагає більш творчого підходу, та психологічного підходу до споживача. дослідження перспектив рекламного бізнесу, як у найближчому часі, так і в далекому майбутньому, залежить від ступеня розвитку рекламного життя суспільства, та рекламного життя підприємства.

Рекламні дослідження у масштабах ринку можуть дозволити лише дуже великі організації з потужної базою для проведення дослідження. В економічно розвинутих країнах ведеться стимулювання наукових досліджень університецікої науки та приватного сектора, особливо малого та приватного сектора бізнесу. В Англії та в Японії дають знижки на проведення досліджень таких масштабів.

97. Дослідження поведінки покупця в результаті впливу на нього рекламних звернень.

Дослідження поведінки покупця в результаті впливу на нього рекламних звернень є важливою складовою оцінки ефективності реклами. Ефективність психологічного впливу реклами характеризується числом охоплення споживачів, яскравістю та глибиною враження, ступеню захоплення уваги. Для дослідження використовуються методи передтестування та посттестування. Попереднє тестування – рекламне дослідження, ціллю якого є визнач. ефективності рекламного звернення (рекламної кампанії) до моменту їх практичної реалізації. Посттестування – рекламне дослідження , метою якого є визнач. ефективності рекламного звернення (рекламної кампанії) після їх практичної реалізації. Дослідження поведінки покупця в результаті впливу на нього рекламних звернень можна провести за допомогою спостереження, експериментів, опитувань. Метод спостереження застосовується при дослідженні впливу на споживачів окремих рекламних звернень або засобів розповсюдження реклами. Спостережник, як правило, веде спостереження непомітно для покупця. По раніше розробленій методиці спостережник веде облік, а потім данні аналізуються. При проведенні експерименту дослідження впливу реклами проводиться у спеціально створених для цього умовах. У ході експерименту можуть створюватися різноманітні комбінації рекламних засобів і, шляхом порівняння реакції покупців, обиратися найбільш вдалі. Метод опитування дозволяє вияснити безпосередньо у самого покупця його відношення не тільки до рекламного звернення уцілому, але й до окремих його складових.Тобто можна встановити, які елементи реклами привертають до себе найбільшу увагу і краще запам”ятовуються. Шляхом опитування можна встановити, який засіб розповсюдження реклами має найбільший вплив на покупця при купівлі ним певного товару.

98. Дослідження рекламних текстів фірми та її конкурентів.

Дослідження рекламних текстів фірми та конкурентів є невід’ємною частиною аналізу сприйняття рекламного звернення. Закордонні спеціалісти використовують такі принципи створ. ефективних рекламних текстів (на їх основі можна дослідити рекламні тексти): 1)добре надруковане рекламне звернення допомагає прочитати його, а погано надруковане – заважає; 2)помилкою є друкування заголовка великими літерами, великі літери заважають швидкому читанню, ускладнюють упізнання людиною слова повністю. Діє сила звички, бо люди, як правило, читають книжки, журнали, газети, надруковані малими літерами; 3)не можна ставити крапку в заголовку. Такі крапки назив.ся повною зупинкою, тобто читач припиняє проглядати рекламу взагалі; 4) помилковим є друкування тексту рекламного звернення дуже великими або дуже малими літерами. Люди звикли читати газети, де на рядок припадаю 40 літер; 5) чим складніший шрифт, тим складніше його читати; 6) майже неможливо читати білі літери на чорному фоні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]