Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Reklamnyy.docx
Скачиваний:
66
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
704.06 Кб
Скачать

159. Організація рекламної діяльності рекламними агенціями. Основні організаційні принципи, функції, права та обов’язки рекламних агенцій.

Функції РА

• за замовленням рекламодавця розробляє план проведення РК, окремих рекламних заходів, створює рекламну продукцію;

• здійснює зв”язок із ЗМІ, оформлює замовлення на розміщення реклами, контролює їх виконання;

• співпрацює з типографіями, студіями і іншими виробничими структурами, задіяними у виконання замовлень рекламодавця, залучає до роботи необхідних спеціалістів

• веде розрахунки з рекламодавцем і ЗМІ.

Принци роботи рекламного агентства:

1) Рекламне Агентство сповідує командний стиль роботи при збереженні професійної індивідуальності кожного співробітника агентства і можливості самостійної роботи.

2) Рекламне Агентство в особі директора несе повну відповідальність за рівень компетентності виконання робіт для Замовника. Це не знімає персональної відповідальності з осіб, безпосередньо реалізують конкретний проект в інтересах Клієнта.

3)Рекламне Агентство поважає професійну репутацію, практичну діяльність і думки всіх своїх фахівців і підрозділів при виконанні будь-яких проектів і робіт в інтересах Клієнта.

Рекламні агентства мають право на отримання достатньої та достовірної інформації про продукт, для якого створюється рекламний захід. Також агентство має право на вчасну та повну оплату за свої послуги.

Обов’язком рекламного агенства є дотримання законодавства України та етичних принципів добросовісної конкуренції.

160.Розвиток рекламних агенцій в Україні. Види рекламних послуг в Україні.

Рекламні агенції в Україні готові запропонувати клієнтам комплексні рекламні кампанії, допомогу з корпоративної ідентифікації та брендингу (логотип, брендинг, брендбук), графічний дизайн, розробку упаковки, теле-, радіо-, друковану рекламу, створення принтів та зовнішньої реклами, digital-кампанії. Клієнти можуть укладати угоду з рекламним агентством або на конкретний проект, або на реалізацію низки проектів.

На вітчизняному ринку представлені як великі сітьові агенції, так і вітчизняні.

До лідерів серед рекламних агенцій в Україні належать Ogilvy&Mather, Leo Burnett, Adventa Lowe, Kaffeine Communications, Saatchi&Saatchi, TWIGA Ukraine, G2 Grey, Kinograf, TABASCO, THINK! McCann Erickson, BBDO, Michurin, PROVID та інші.

161.Координація роботи рекламних агенцій з засобами масової інформації, рекламодавцями.

Як правило, рекламні агенції мають добре налагоджені стосунки із засобами масової інформації. Вони мають можливість стабільно і своєчасно закупати в них час і місце для розміщення реклами. Співробітництво з рекламною агенцією дає змогу рекламодавцю оперативно вирішувати ті питання, які постають перед ним, економити гроші і час. Звернення до рекламної агенції забезп. системний підхід до рекламної діяльності, що значно підвищує її ефективність.

162.Особливості рекламної служби засобів масової інформації Їх переваги та недоліки.163.Рекламний відділ та рекламна агенція при засобах масової інформації.

Особливість полягає в тому, що рекламна служба (агенція для 163) функціонує не самостійно, а підпорядковується ЗМІ, на якому створена.

Недоліки:

- надання одного виду послуг, наприклад, телеканал – телерекламу, радіостанція – радіорекламу;

- надаючи інші види рекламних продуктів, реклама агенція є посередником, який перепродує послуги інших виробників, що підвищує їх вартість;

- врахування, насамперед, інтересів ЗМІ, а потім інтереси рекламодавця.

Переваги:

- зменшення витрат на розміщення реклами, так як в ціну рекламованого продукту не входять комісійні, які ЗМІ сплачує рекламна агенція;

- виконання замовлень, пов”язаних з серйозною творчою роботою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]