Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Reklamnyy.docx
Скачиваний:
66
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
704.06 Кб
Скачать

79.Поняття рекламодавця.

Рекламодавець – юридична чи фізична особа, яка замовляє рекламу та фінансує її виробництво та (або) розповсюдження.

Рекламодавцями вважаються приватні особи, приватні та державні підприємства й організації, які використовують засоби масової інформації для досягнення цілей маркетингу.

Рекламодавці можуть бути учасниками таких ринків:

споживчого ринку ринку виробників ; ринку проміжних продавців; ринку державних установ; міжнародного ринку —

Організація рекламного процесу, особливо для учасників перших трьох ринків, має багато спільних рис, а тому цих рекламодавців розрізняють за масштабами використання реклами й засобів масової інформації. Приватні особи та багато дрібних рекламодавців просто купують час або місце в засобах масової інформації, не звертаючись до рекламних агентств, а тим більше до науково-дослідних організацій. Великі рекламодавці співпрацюють з одним або кількома постійними рекламними агентствами, купують різні види дослідницьких послуг, а також здійснюють власними силами чи з допомогою залучених іззовні спеціалістів наукові дослідження.

Місцеві рекламодавці сфери роздрібної торгівлі широко використовують газетну рекламу. Підприємства, що виробляють споживчі товари та послуги, використовують в основному телебачення, радіо, рекламні журнали для споживачів. Промислові підприємства широко використовують для рекламування галузеві журнали, прямі поштові відправлення, ділову документацію, галузеві виставки.

80.Принципи створення фірмового стилю.

Фірмовий стиль — це сукупність постійних художніх, текстових та інших елементів (констант) у всій рекламній продукціїпідприємства й у засобах реклами.

До елементів фірмового стилю належать:товарний знак,

фірмовий шрифтовий напис (логотип), фірмовий блок,фірмове гасло (слоган), фірмовий колір (кольори), фірмовий комплект шрифтів,інші фірмові константи.

Розробляючи фірмовий стиль, треба враховувати результати маркетингових досліджень, рекомендації філологів, психологів, спеціалістів з «паблік рилейшнз», режисерів, композиторів.

Рекламодавець не повинен шкодувати часу та коштів на розробку товарного знаку, тому що сформувати у споживачів прихильність до торгової марки та підпримувати її сталий імідж- це означає збільшити продаж продукту що має такий торговий знак.

Основні принципи створення слогану: приязне та доброзичливе ставлення до покупця чи споживача, повторення певних ключових слів, тяжіння до лаконізму й простоти, використання порів­нянь, майбутнього часу, слів «від» та «до».

Процес створення та розроблення фірмового стилю доцільно здійснювати в такій послідовності:

1. Маркетингові дослідження, що спрямовують і обґрунтовують можливі варіанти стильових фірмових рішень.

2. Вибір найбільш ефективного з точки зору маркетингового обґрунтування фірмового стилю.

3. Виділення головної константи, образу фірмового стилю.

4. Поступове розроблення стилеутворювальних ознак фірмового стилю.

5. Вибір і використання носіїв фірмового стилю.

6. Постійний контроль, вимір ефективності й підтримка обраного образу фірми.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]