Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Reklamnyy.docx
Скачиваний:
66
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
704.06 Кб
Скачать

144. Характеристика засобів впливу на покупця

Засіб впливу на споживача – заходи, певні дії, що мають на меті сповістити про об`єкт, та містять необхідну інформацію про нього. Існують такі засоби впливу на покупця: -газетна реклама (щодобова, щотижнева, вечірня, спеціальна тощо);

  • журнальна реклама (журнал широкого профілю, для жінок, для чоловіків, для дітей, торговельний, технічний, професійний тощо);

  • друкована реклама (листівка, вкладка, окремий аркуш, буклет, проспект, каталог, плакат тощо);

  • телевізійна реклама (спеціальні рекламні блоки, профільні передачі, вставки у популярні телесеріали тощо);

  • зовнішня реклама (написи на автомобілях, рекламні щити, транспаранти, афіші тощо).

  • - реклама в точці продажу.

145. Чотири основних мотиви приділення уваги до рекламних звернень.

У потенційного покупця можуть бути чотири основні причини звернути увагу на рекламне звернення:

  • отримання інформації, яка буде корисною (вважають, що інформація про торгову марку допомагає прийняти більш обґрунтоване рішення щодо купівлі товару з цією маркою).

  • отримання інформації, яка підтверджує їхню власну думку (так званий підтверджу вальний перегляд реклами), та уникнення інформації, що суперечить їй (людина не бажає жити з почуттям дисонансу).

  • отримання стимулювальної інформації.

  • отримання інформації, що цікавить. Слід мати на увазі, що крім сторонньої інформації, людина звичайно цікавиться сама собою й різноманітним продовженням свого “Я”. Прихильники кіно подумки ототожнюють себе з зірками екрану, інші – полюбляють щось читати про місця, де вони побували, ще інші, котрі знайомі із якоюсь знаменитістю, починають стежити за всім, що з цією знаменитістю відбувається.

146. Чуттєва реакція на рекламу.

Рекламне звернення може пробуджувати почуття, які в кінцевому підсумку також впливають на ставлення до продукту й на поведінку покупця. Можно створити почуття енергії, життєрадісності, веселощів, належності до якогось колективу. Ці відчуття асоціюватимуться з торговою маркою й рекламним зверненням, впливатимуть на ставлення до ТМ й поведінку щодо неї. Оскільки чуттєві реакції бувають або позитивними або негативними без конкретної аргументації, їх ще назив. емоційними реакціями. Термін “чуттєва реклама”характеризує рекламу, для якої основне значення має емоційна, чуттєва реакція цільової аудиторії і в котрій, як правило, присутня або незначна кількість інформації, або такої нема взагалі. Ця реклама звичайно робить наголос на оформленні, її метою є породження якогось відчуття, емоції чи настрою та асоціювання цього відчуття з торговою маркою. Тому чуттєву рекламу часто назив. емоційною, рекламою настрою або асоціативною.

147. Що таке комунікація з точки зору психології та соціології.

З удосконаленням діяльності на ринках продажу товарів в умовах цивілізованої економіки все більшого значення набуває маркет. комунік..Маркет. комунік.— це вид соціальної діяльності для задовол. потреб у товарах, послугах та ідеях у процесі обміну на етапі встановлення зв'язків між споживачами та торгівцями, якими можуть бути виробники та посередники.

Психологи визначають поняття “комунікація” як процес обміну продуктами психічної діяльності (специфічний процес спілкування і взаємодії людей за допомогою мови або інших знакових систем). Змістовне трактування цього терміна дає О.Єгошин. він стверджує, що комунікація – це засіб спілкування та передання інформації у вигляді усних і письмових повідомлень, рухів тіла та параметрів мови.

Соціологи під терміном “комунікація” розуміють передання соціальної інформації (складний процес впливу на об’єкти із безліччю проміжних результатів; механізм за допомогою якого здійсн.ся взаємовідносини між людьми). Комунікацію можна трактувати не тільки як обмін інформацією між людьми, а й як змістовний аспект соціальної взаємодії, складову спілкування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]