Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори 6.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
824.32 Кб
Скачать

95.Сутність фм та його загальна схема.

Фм - це управління фінансами. Фінанси - грошові відносини, тобто фінансовий мен-т представляє собою управління грошовими відносинами. Фінанси – відносини, які повязані з рухом грошових коштів, з формуванням грошових потоків. Фінанси - це відносини, які повязані з формуванням доходів (валових доходів прибутків). Фінанси - відносини, які повязані з розподілом отриманих доходів, формуванням і використанням грошових фондів, фінансивих ресурсів. Ці ознаки фінансів дозволяють зрозуміти сутність Фм. Фм - управління фінансами в сфері бізнесу, він безпосередньо повязаний з управлінням фінансовою діяльністю суб’єктів господарювання. Фм базується на системі принципів і методів розробки і реалізації управлінських рішень повязаних з формуванням, розподілом і використанням фінансових ресурсів підприємств і організацій, оборотом їх грошових коштів.

С

Прийняття рішення. Складання програми дій та фін плану

хемаФМ:

96. Варіантні розрахунки прибутку на підприємстві.

Випуск додаткової одиниці продукції викликає збільшення загальної виручки на деяку величину, яка називається граничною виручкою і одночасне збільшення сумарних витрат на величину, яка назив. Граничними витратами. Найбільший прибуток можна отримати у випадку рівності чи хоча б максимального наближення граничної виручки з граничними витратами. Прибуток = виручка - СВ

Для розрахунку очікуваного прибутку використовується формула Сума фактично отриманого прибутку + сума прибутку, який планується доотримати в наступних періодах звітного року.

97. Необхідність та значення дисконтування та компаундирування.

Необхідність дисконтування та компаундирування спричинена тим, що гроші з часом мають здатність збільшувати або зменшувати власну вартість. Причинами зміни вартості грошей є інфляція, ризик та віддавання переваги наявним грошам. Процес за якого гроші рухаються від поточного часу до майбутньому є накопиченням ( компаундуванням); процес, за якого грощі рухаються від майбутнього до теперішнього є дисконтуванням. Компаундирування – це визначення майбутньої вартості грошей: 1.1 вкладених одночасно на певний термін під певний процент ( просте компаундирування), 1.2. вкладених рівними частками через рівні проміжки часу під певний процент: компаундирування звичайної ренти – це визначення майбутньої вартості ренти, вклади по якій проводяться в кінці кожного періоду; компаундирування вексельної ренти – визначення FV ренти, вклади по якій проводяться на початку кожного періоду. Дисконтування –визначення поточної вартості грошей: 2.1. отриманих у майбутньому одночасно ( просте дисконтування), 2.2. отриманих у майбутньому через рівні проміжки часу: в кінці кожного періоду – це визначення теперішньої вартості звичайних ануїтетів, або PV звичайної ренти, на початку кожного періоду – це визначення PV вексельної ренти.

98. Обов’язки фінансового менеджера.

ФМ відповідає за прийняття важливих тактичних і стратегічних рішеннь, визначає потребу п-ва в фінансових ресурсах для реалізації найбільш ефективних інвестиційних проектів і збільшення прибутку п-ва, аналізує всі реальні джерела і формує раціональну структуру капіталу фірми і оптимальну модель її взаємовідносин з комерційними банками, фондовими біржами та ін. Фінансовими інститутами, забезпечує своєчасне отримання фінансових ресурсів з вибраних джерел, при цьому відслідковує зміни ринкового становища фірми і оперативно вносить корективи в фінансову політику, керує рухом основного і оборотного капіталу з метою ефективного використання отриманих фінансових ресурсів, прикладає зусилля для досягнення стійкості отримання фірмою доходу і зниженню підприємницького ризику.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]