Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FAKh.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
981.5 Кб
Скачать

132 Елементи комунікаційної системи турпідприємства

Комунікаційний процес: Обмін інформацією – спілкування – сполучний процес, ефективне управління яким забезпечує цілісність організації, її конкурентоспроможність на ринку та узгодженість дій щодо їх досягнення. Ознаки комунікаційного процесу: безперервність, суб’єктивність(характер, цінності, рівень культури), двобічність. Формуються: 1) комунікації між організацією і зовнішнім середовищем 2) між рівневі комунікації (забезпечують передавання завдань, управл рішень про зміни пріоритетів, рекомендовані процедури та технології) 3) між окремими підрозділами ( забезпечують взаємодію функціональних сфер.). Функціонування туристичного підприємства без зовнішніх комунікацій не можливе. Для того щоб ефективно функціонувати на ринку тур. Компанії часто звертаються до рекламних агенції, спеціалістів по стимулюванню збуту, розробкою іміджу… Тур. Підприємства мають комунікаційні зв’язки з посередниками, споживачами, представниками громадськості. Завданням українського персоналу тур. компанії є розробка і втілення програми загальних маркетингових комунікацій компанії, системи просування – комплексу, який охоплює рекламу (сплачена форма особистого представлення та просування ідей, послуг, визначених організацією), стимулювання збуту(короткострокові стимули заохочення подорожей певних напрямків), PR (налагодження хороших стосунків з громад кістю, розвиток позитивного корпоративного іміджу )та персональний продаж.

У межах цих інструментів є свої спец інструменти : соц. Реклами,ярмарки, брошури, друковані видання, конкурси премії.

Управління маркет комунікаціями пов’язане з реалізацією завдань:

  1. Ідентифікація цільової аудиторії

  2. Визначення бажаної зворотної реакції. У більшості випадках кінцевою реакцією є купівля товару. готовності покупця : обізнаність, знання, прихильність (), надання переваги, впевненість.

Вибір повідомлення.) що говорити Б) як викласти це В) як висловлювати це символічно …4. Джерела повідомлення. 5. Вибір засобів інформації. 5. Вибір носіїв інформації –6. Акумулювання зворотного зв’язку -

133.Ефективність маркетингових комунікацій в туризмі.

Для турфірми важливо знати реакцію споживача на її пропозицію турів, а також як краще стимулювати клієнтів. Цей напрям отримав і отримав розвиток як проблеми комунікативності в туризмі. Головне питання на яке відповідає програма комунікативності – як ефективно здійснити вплив на потенційного покупця з метою залучення його до кола постійних клієнтів фірми. При цьому треба усвідомити, що головний метод впливу – переконання.Є 3 методи переконання. 1.риторичний-коли оратор звертається до аудиторії.Ще Арістотель виділив 3 способи переконання:а)використання репутації оратора; б)збудження в аудиторії бажаних емоцій; в)доказ своєї правоти.Ці методи і зараз використовуються в тур фірмі в своїй маркетинговій діяльності.Одні рекламні об’яви акцентують високу репутацію фірм, 2-і діють на емоціях, 3-і доводять переваги свого тур продукту. 2.пропагандичний,передбачає дії тур фірми з тим,щоб переконати споживача в тому,що вона є унікальною.Це робиться за допомогою а)мовних засобів,б)через відповідне оформлення офісу;в)шляхом використання логотипів та емблем;г)шляхом застосування фірмового одягу менеджерів. 3.переговори 2-ох сторін: а) менеджер – клієнт;б) менеджери різних фірм; в) керівники фірм. При цьому за стосовується 2 способи переконання: а) залучення шляхом позитивного стимулювання;б)застосування негативних стимулів(шантаж). Модель стимулювання впливу передбачає активний вплив на споживача через такі складники: 1) реклама; 2)усна пропозиція товару; 3) publicity; 4) стимулювання збуту. Реклама в туризмі – це оплачувана форма не особистісного представлення тур продукту.Властивості: суспільний метод інформування споживачів;є переконуючий засіб в туризмі;дозволяє перебільшувати позитивні риси тер продукту. Усна пропозиція тур продукту може здійснюватись в таких формах:відвідини збутовими агентами відповідних закладів та організацій; тур виставки; пропозиція менеджерів в офісі;взаємні контакти працівників тур фірм. Publicity – це позивні або негативні відгуки про тур фірму в ЗМІ і в суспільстві.Особливості:така інформація сприймається споживачем як найбільш достовірна, впливає на всіх споживачів,має схильність перебільшувати позитивні риси. Методи стимулювання впливу: а) на покупців(знижки, акції);б)посередники(% від продаж,групові знижки);менеджерів продажу туру(безкоштовний тур).Стимулювання збуту контролюється в таких випадках: а) на ринку є подібні пропозиції конкурентів, б)тур продукт – на стадіїї впровадження або зрілості, в) тури продаються через інтернет.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]