Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RFP.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
120.46 Кб
Скачать

11. Дати визначення трансляційного валютного ризику.

Валютний ризик – це ризик зміни курсу іноземної валюти, в якій здійснюється операція, по відношенню до національної валюти сторін операції протягом терміну здійснення операції. Валютний ризик поділяється на 3 основні різновиди: економічний валютний ризик, операційний валютний ризик та трансляційний валютний ризик. Трансляційний валютний ризик полягає в тому, що суб’єкт зовнішньоекономічної діяльності несе ризик знецінення капітальних вкладень, здійснених в іноземній валюті при загальному перерахунку суми капітальних вкладень та фактично отриманих доходів від капітальних вкладень за поточним валютним курсом до національної валюти (інвестиції, кредит). Цей ризик визначений по валюті, але іноді не визначений по сумі та по строках. Він слабо хеджуємий.

12. Дати характеристику кредитних послуг на грошовому ринку.

Грошовий ринок- особливий сектор ринку, на якому здійснюється купівля продаж грошей як специфічного товару, формується попит пропозиція та ціна на цей товар. Кредитні послуги, що надаються на грошовому ринку, відбуваються щодо надання фінансових ресурсів у певний момент часу тими, хто має тимчасово вільні кошти, тим, хто відчуває їх нестачу. Кредитні послуги на грошовому ринку характеризуються наступними чинниками:

-Мають короткостроковий характер;

-Не потребують забезпечення або високоліквідного забезпечення;

-Кредитні послуги на грошовому ринку є несек’юритизованими укладання договорів;

-Можливе кредитування за допомогою ЦП – векселів.

Фінансові відносини, що виникають між суб’єктами при кредитній послузі на грошовому ринку, закріплюються договірними відносинами та мають форму конкретного договору.

13. Дати визначення дисконтного ринку як елементу грошового ринку.

Дисконтний ринок – відокремлений від інших ринків, оскільки на інших грошових ринках інструментами виступають фактично гроші. Він є ринком вторинного обігу, тобто відбувається вторинний обіг фін інструм, розміщених на первинному ринку. ДИСКОНТНИЙ РЫНОК – часть рынка ссудных капиталов, на которой перераспределяются краткосрочные денежные средства путем купли-продажи векселей и ценных бумаг со сроком погашения до 1 года, в том числе краткосрочных казначейских векселей. Учетные ставки на дисконтном рынке определяются в значительной степени учетной ставкой центрального банка. На дисконтному ринку відбувається купівля-продаж платіжних інструментів грошового ринку. Основу дисконтного ринку становлять секюритозоані фін інструменти- ЦП. Основні види- векселі, ощадні та депозитні сертифікати, короткострокові облігації. Допоміжні інструменти: чеки, їх проблема як інструмента диск ринку – занадто короткострокові. Перевагою дисконтного ринку: можливість придбати раніше випущені фін інструменти за поточною ринковою ціною; ліквідність вкладень. Другий сегмент диск ринку (умовний) –це послуги з факторингу короткострокових боргових зобовязань (несекюритизовані, тобто індив угод) – визначенння вартості послуги формується на основі дисконтування (визначення строку до погашення). Основними операторами на дисконтному ринку є: банки, брокери, страхові компанії, спеціалізовані дисконтні будинки та ін. Всі інструменти грош. ринку обертаються при умові дисконтування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]