Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RFP.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
120.46 Кб
Скачать

51. Визначити основні групи депозитів як інструментів грошового ринку. Дати характеристику основних споживчих характеристик різних груп депозитів.

Депозити поділяються на: чекові, ощадні та строкові. Характерною особливістю чекових депозитів є те, що залучені таким чином кошти в більшості випадків не приносять доходів вкладникам у вигляді %. Однак вкладник отримує скритий доход по депозитам, оскільки йому надається можливість безкоштовно користуватися послугами установи, що видала депозит у обслуговування обігу чеків, які може виставити власник чекової книжки. Чекові депозити відносяться до категорії вкладів до запитання. Споживачами на ринку чекових депозитів є як фіз так і юрид особи. Ощадні депозити. Тут характерним є те, що у них не обслуговуються поточні розрахунки клієнта, але нараховуються %. Виділяють так звані депозити на ощадних книжках, депозитні вклади ощадного характеру (власник може поповнювати депозит, отримувати % або знімати кошти) та державні депозити, характерною особливістю яких є те, що це депозити, які формуються в банках по обслуговуванню коштів державного та місцевого бюджетів. Рахунок послуг з ощадних депозитів розрахований на фіз осіб. Строкові депозити, у яких не допускається у більшості випадків дострокове вилучення коштів вкладниками. По них нараховуються більші %, ніж по ощадним депозитам, але у вкладників немає додаткових послуг по управлінню власними заощадженнями. Одна з форм стр. вкладів – сертифікати: депозитні та ощадні.

52. Фінансові інструменти місцевих або державних грошових ринків, їх цільова спрямованість.

Грошовий ринок – складова частина грошового обороту, виступає як механізм перерозподілу грошових коштів між секторами і суб’єктами економіки. Виділяють два сегменти: 1)ринок державних боргових зобовязань короткострок. 2) ринок короткостроков боргових зобовязань місцевих органів влади (муніципальні боргові зобовязання). На кожному з цих сегментів виділяють 2 підсистеми: а) ринок платіжних інструментів уповноваженого державного органу відповідного рівня; 2) ринок короткостроков боргових ЦП на відповідному рівні, казнач векселі і ОВДП, короткострок обліг на держ рівні та на місцевому рівні. Для ринку платіжних інструментів завданням є випуск в обіг платіжних засобів для розрах по видатках бюджетів відповідного рівня. Причина випуску – найчастіше касові розриви при виконанні відповідного бюджету. На ринку короткострок боргових зобовязань на рівні держави випускають: а) казнач зобовязання, векселі б) облігації держ позики. Випущені боргові зобовязання розміщують серед інвесторів за гроші. Таким чином не відбувається випуск в обіг квазігрошей. Проблема використ цього інструмента в У полягає в наступному: 1) недосконалення законодавства (розміщення казнач зобовязань передбачає серед населення) 2) відсутність економіко обгрунтованої первинної ставки доходу по цих боргових інструментах. На місцевому рівні випуск облігації місцевих органів влади. Основною проблемою цих фін інструментів є залуч коштів безпосередньо у бюджет і відповідна залеж-ть погашення позики від виконання місцевих бюджетів та субєктивного відношення місц влади до власного боргу. Специф особливостями ринку платіжних інструментів державних органів: 1) особливість погашення , 2) специф можливості використ як засобу платежу; 3) специф особливості держ органу як представника боржника.

53. Визначте особливості функціонування фінансових інструментів фондів грошового ринку.

Інвестиційний фонд – це особливий вид фінансово-кредитних установ, що забезпечують посередництво в інвестиційному процесі. Інвестиційні фонди, як правило, провадять найрізноманітнішу фінансову діяльність, займаючись емісією, інвестуванням, реінвестуванням і торгівлею цінними паперами. Інвестиц фонди грошового ринк поділ на 2 групи:1. Відкриті інвестиц фонди 2. Інтервальні інвестиц фонди.Їх сутність полягає в тому, що вони залуч кошти від дрібних або непроф інвесторів після чого цей фонд формує власний портфель ЦП різних емітентів, змінюється індивід ризик і збільшується серед рівень доходів.Відповідно основну масу станов ЦП грошового ринку з високим рівнем ліквідності (акції, облігації). ЦП викуповуються самим фондом у кінцевих інвесторів. Відкриті інвестиц фонди зобовязані викуповувати у інвесторів акції та інші сертифікати фонду на першу вимогу. Ціна продажу та зворотнього викупу цп фонду визначаєт

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]