Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LIPINSKA IRD.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
2.27 Mб
Скачать

Вимоги до оформлення контрольної роботи

Текст роботи бажано підготувати за допомогою комп’ютера, чітко, розбірливо, грамотно, без виправлень, шрифт – Times New Roman, розмір шрифту – 14, міжрядковий інтервал – 1,5. Всі аркуші роботи, крім першого і останнього, слід пронумерувати в правому верхньому кутку.

Перший аркуш – титульний, останній – чистий, на якому викладач напише рецензію на роботу. На передостанньому аркуші роботи необхідно розмістити список використаної літератури, при формуванні якого необхідно дотримуватись сучасних бібліографічних вимог. Після списку літератури слід вказати дату закінчення роботи і поставити свій підпис. Після зарахування модульних контрольних робіт студента допускають до складання іспиту.

Критерії оцінювання самостійної роботи студента

Кожне завдання оцінюється окремо за п’ятибальною систе­мою. Ці оцінки утворюють сукупність балів, отриманих за окремий навчальний модуль. Набрану кількість балів за самостійну роботу додають до загальної суми балів підсум­кового тесту з кожного навчального модуля, індивідуальної ро­боти студента, семестрового контролю знань.

90—100 балів (оцінка “відмінно”). Студент повинен чітко і вільно володіти термінами, логічно, вмотивовано виконувати теоретичні завдання, вміти виділяти основне в матеріалі, технічно грамотно і послідовно виконувати практичні завдання. Роботи мають бути виконані охайно, без суттєвих помилок. Допускається одна неточність у кожному завданні, що істотно не впливає на виконання завдання в цілому.

75-89 балів (оцінка — “добре”). Студент має чітко і вільно володіти термінами, технічно грамотно і послідовно виконувати практичні завдання, перелік яких відповідає навчальному елементу дисципліни. Робота повинна бути виконана охайно, проте можливі одна-дві по­милки, що суттєво не впливають на виконання завдання в ці­лому.

60—74 бали (оцінка — “задовільно”). Студент не завжди чітко володіє термінами, допускає змішування понять, не зовсім правильно виконує практичні завдання, подає самостійно оформлені завдання, перелік яких відповідає навчальному елементу дисципліни або ж подає залікову роботу не у повному обсязі (за умови відсутності одного-двох завдань з усіх модулів). Допускає три і більше змістових та діловодних помилок, неточностей в оформленні документів.

1—59 балів (оцінка — “незадовільно”). Студент виконав завдання не в повному обсязі. Допускав грубі помилки в роботі, не володіє спеціальними термінами. Відповіді оцінюють як такі, що оформлені недбало, з помилками, або ж контрольну роботу подано не в повному обсязі (за умови відсутності 30% завдань з усіх модулів).

Усі спірні моменти, які виникають у процесі засвоєння нав­чального елемента необхідно вирішувати, звертаючись до тлумачного словника, у якому подані відповідні означення.

Навчальним планом передбачено проведення практичних занять, тому необхідно ретельно виконувати завдання прак­тичної роботи, звертаючись при цьому до рекомендацій і вказівок із відповідного розділу даного посібника.

Під час виконання передбачених робочою програмою інди­відуальних завдань необхідно звертатись до розділу посібника “Практичні завдання”. Різноманітність варіантів завдань дозволяє дібрати тему і форму виконання завдання (ре­ферат, доповідь, стендова доповідь, пошукове повідомлення, презентація з використанням комп’ютерної техніки) за бажан­ням студента.

У процесі засвоєння навчального матеріалу необхідно звертатися до основної та додаткової літератури, оскільки по­дані в опорному конспекті відомості не забезпечують всю повноту висвітлення відповідного питання, тому в тексті після кожного навчального елемента подано “Список використаної та рекомендованої літератури” — навчальних посібників, підруч­ників, періодичних видань тощо.

Особливості дистанційного навчання враховані й у семест­ровому контролі. Виконання його завдань можна починати ли­ше після виконання всіх завдань поточного контролю за кож­ним навчальним елементом. При остаточному оцінюванні враховуються всі аспекти участі студента в навчальному процесі протягом семестру.

Формами проведення навчального процесу, які рекоменду­ються для дистанційного навчання, є самостійна робота з посібником для дистанційного навчання, відвідування бібліотеки, пошук потрібних відомостей і даних в мережі Інтернет, лекції та практичні заняття, які, в свою чергу, мо­жуть проводитися також у формі презентацій, доповідей та міні-конференцій, що сприяє за­своєнню навчального матеріалу і закріплює на практиці знання студентів. Специфікою дисципліни “Інформаційні ресурси в документознавстві” у дистанційному на­вчанні є рекомендоване для кращого засвоєння навчального матеріалу широке використання у самостійній роботі при­кладів та завдань.

Як допоміжний посібник дане видання можуть використо­вувати студенти всіх форм навчання за спеціальностями “Документознавство та інформаційна діяльність” та “Діловодство”. Він може бути корисним і студентам, які навчаються за іншими спеціальностями.

Тематичний план

№ п/п

Найменування тем

всього

лекцій

Практ

СРС

Модуль І.Поняття інформації та інформаційного суспільства

1

Інформація.

13

1

1

11

2

Інформатизація суспільства.

14

1

1

12

Проміжний контроль – модульна контрольна робота № 1.

Модуль ІІ. Формування та розвиток системи інформаційних ресурсів

3

Характеристика інформаційних ресурсів.

13

1

1

11

4

Обмін інформаційними матеріалами та ресурсами.

14

1

1

12

Проміжний контроль – модульна контрольна робота № 2.

Модуль ІІІ. Особливості використання інформаційних ресурсів в окремих галузях діяльності людини

5

Використання інформаційних ресурсів в окремих галузях.

13

1

1

11

6

Система інформаційних ресурсів документознавства.

14

1

1

12

Проміжний контроль – модульна контрольна робота № 3.

Модуль ІV.Характеристика інформаційного обслуговування та забезпечення

7

Забезпечення інформаційними ресурсами.

13

1

1

11

8

Інформаційні потреби і запити.

14

1

1

12

Проміжний контроль – модульна контрольна робота № 4.

Підсумковий контроль – екзамен (залік).

ВСЬОГО

108

8

8

92

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]