Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LIPINSKA IRD.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
2.27 Mб
Скачать

Відкритий міжнародний університет розвитку людини “Україна” Кафедра документознавства та інформаційної діяльності а.В. Ліпінська

ІНФОРМАЦІЙНІ РЕСУРСИ

В ДОКУМЕНТОЗНАВСТВІ

Навчальний посібник

для дистанційного навчання

Київ – 2007

УДК

ББК

Рекомендовано до друку методичною радою

Університету “Україна”

(протокол № від )

За науковою редакцією Жалдака М.І., академіка АПН України, доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедрою інформатики Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Рецензенти:

Красюк Ю.М., кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри інформатики Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Трач Ю.В., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мультимедійних технологій Київського національного університету культури та мистецтв.

Інформаційні ресурси в документознавстві: Навч. посіб. для дистанційного навчання / Уклад. Ліпінська А.В.; За редакцією акад. М.І. Жалдака,— К.: Вид-во «Університет «Україна», 2007.- 360 с.

У навчальному посібнику подано теоретичні та практичні основи створення та використання інформаційних ресурсів, зокрема в документознавстві. Читач зможе ознайомитися з інформаційним обслуговуванням та забезпеченням користувачів інформаційними ресурсами на сучасному етапі в Україні та за кордоном.

В посібнику розглянуто деякі підходи до тлумачення поняття інформації та її властивостей, наведено основні ознаки інформаційного суспільства та особливості його становлення в Україні. Посібник орієнтований на всі категорії студентів вищих навчальних за­кладів спеціальності “Діловодство” та “Документознавство та інформаційна діяльність”, а також всіх, кого цікавлять проблеми інформаційних ресурсів.

Моїм батькам та сестрі Євгенії з глибокою вдячністю присвячую

Інформація про автора Ліпінська Алла Володимирівна

У 1993 році закінчила середню школу та вступила до Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, який закінчила з відзнакою у 1998 р. за спеціальністю “Вчитель математики, інформатики та обчислювальної техніки”. З 1994 року працювала вчителем у школах № 250, 248, 238, 293, а з 2002 і дотепер працює викладачем у Відкритому міжнародному університеті розвитку людини “Україна”.

У 2003 році вступила до аспірантури Інституту фізико-математичної та інформатичної освіти та науки НПУ імені М.П. Драгоманова.

Навчає дисциплін: “Науково-технічна термінологія”, “Інформаційні технології в документознавстві”, “Технічне забезпечення інформаційної діяльності”, “Організація науково-інформаційної діяльності”, “Захист інформації та інформаційного продукту”, “Організація роботи інформаційних служб”, “Інформаційне обслуговування та забезпечення інформаційних потреб”. Має більше 15 наукових праць.

ЗМІСТ

Список використаних скорочень.......................................................................9

Вступ до дисципліни ........................................11

Методичні вказівки щодо користування посібником......................................14

Тематичний план.................................................................................................20

Модуль 1. Поняття інформації та інформаційного суспільства ...........21

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]