Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Теорія побудови і кодування просторових k-значних структур [на укр. яз.].doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.05.2014
Размер:
18.53 Mб
Скачать

Висновки до шостого розділу

  1. У рамках проблем розроблення методів побудови k-значних універсальних функціональних перетворювачів просторового типу вперше поставлені й вирішені наступні задачі розроблення та досліджень, що не мали свого вирішення для k-значних структур:

  • аналіз та синтез булевих структур просторових УФП;

  • аналіз та синтез АСП-структур просторових УФП;

  • комбінаційний синтез дешифраторів УФП просторового типу;

  • синтез в АСП дешифраторів УФП просторового типу;

  • методи побудови багатовходових УФП.

  1. Вперше синтезовано та досліджено рекурсивні та АСП-структури просторових УФП у трьох напрямах:

  • нарощування значності, що забезпечує збільшення логічної потужності множини функціональних перетворень;

  • побудов із застосуванням комбінаційного синтезу цифрових автоматів і пов’язаних із ним структурних та схемотехнічних засобів. Рекурсивне просторове вирішення забезпечує однакові й мінімально можливі затримки сигналів і, як наслідок, максимальну швидкодію УФП у цілому;

  • синтезу в АСП, що дозволяє довести на структурному рівні ефективність застосування k-значних методів і відповідної їм математики - алгебри скінченних предикатів, власне до синтезу універсальних k-значних структур граничної швидкодії.

  1. Вперше синтезовано та досліджено АСП-структури просторових УФП. Синтез в АСП забезпечує однотипне виконання дешифратора та схеми керування, структурну однорідність виконання субблоків, підвищує технологічність у процесі мікроелектронної реалізації, а також забезпечує граничну швидкодію через паралельний однотактний алгоритм роботи дешифратора, комутатора і блока керування.

  2. Здійснено комбінаційний синтез дешифраторів УФП просторового типу, що забезпечує подальший розвиток засобів АСП у бік їх розповсюдження на суттєво k-значні структури, зокрема побудову рекурсивних комбінаційних варіантів дешифратора P–Р в УФП, що дозволяє перенести на нього й функції керування переналагодженням, зменшити на k число зовнішніх виводів за рахунок того, що тепер формувач базисних сигналів постійно підключено до відповідних ключів, а всі kk функцій реалізуються шляхом відповідного гнучкого налагодження проміжного просторового дешифратора з допомогою додаткової схеми керування.

  3. Вперше розроблені методи синтезу в АСП дешифраторів УФП просторового типу дозволяє застосовувати АСП для синтезу універсальних просторових k-значних перетворювачів, формалізує принцип симбіозу та дозволяє спростити технічну реалізацію високоефективних k-значних структур.

  4. Вперше розроблені та досліджені методи побудови багатовходових k-значних УФП утворюють нову паралельну обчислювальну математику, аналогів якої на нинішній день не існує, а багатовходові УФП служать основою для побудови функціонально-орієнтованих процесорів обробки мови.

  5. Відхід від деревоподібної організації структури багатовходових УФП та усунення налагодження на виконання певного функціонального перетворення шляхом безпосередньої комутації базисних сигналів веде до зменшення апаратурних затрат, оскільки число ключів на виході елемента при цьому не зростає до kn зі збільшенням числа входів елемента, а залишається постійно k та повністю усуває потребу в зовнішніх базисних входах.

Основні результати розділу опубліковані у працях [82, 83, 85-88, 53, 159], серед яких одне авторське свідоцтво та 5 патентів на винаходи України та Російської Федерації.

Соседние файлы в предмете Дипломная работа (подготовка и защита)