Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Теорія побудови і кодування просторових k-значних структур [на укр. яз.].doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.05.2014
Размер:
18.53 Mб
Скачать

Висновки до другого розділу

  1. У рамках проблеми створення узагальненої теорії побудови високоефективних просторових статичних k-значних структур вперше поставлені наступні задачі, що не мали свого вирішення:

  • розроблення структури k-значної площинно-просторової комірки для обчислювальних структур і систем новітніх поколінь

  • формалізація принципу симбіозу k-значних структур;

  • розробка методології та математичних моделей для дослідження метричних властивостей k-значних комутацiйних структур;

  • уточнення математичних моделей теорії точностi роботи k-значних структур та їх аналітичні дослідження.

  1. Вперше запропонована і розроблена k-значна структурно-функцiональна комiрка узагальненого виду, що декомпозується на наступні чотири ієрархiчні рiвнi:

  • функцiональний (аналiтико-синтетичний);

  • тактичний (аналiзаторно-координацiйний);

  • стратегiчний (координацiйний);

  • базу знань.

  1. Запропонована чотирирівнева ієрархічна k-значна структурно-функцiональна комiрка базується на концепцiї симбiозу (нерозривного зв’язку та взаємодiї) дво- та аналого-дискретних засобiв опрацювання даних і отримала визнання та набула значного поширення і використовується різними дослідниками у галузях цифрової обробки сигналів, інтелектуальних роботів, нейроінтелекту, побудови мовних інтерфейсів систем штучного інтелекту, психології інтелекту.

  2. Створено математичні моделі формалізації принципу симбіозу k-значних структур, що забезпечує побудову новітньої концепції синтезу структур для обчислювальних систем новітніх поколінь та застосування просторового і часового паралелізму на структурному й алгоритмічному рівнях; створення процедурних і функціональних мов, паралельних машин баз знань і логічного виводу та k-значних методів кодування.

  3. Розроблено методологію дослідження метричних властивостей двомісних k-значних функцій, що визначають алгоритмічні складності синтезу мінімальних структур, тобто відображають затрати обладнання чи компонент, а також впливають на вибір методів у суміжних теоріях кодування, ймовірностей, комбінаторному аналізі, надійності та динамічному програмуванні, що дає можливiсть:

  • оптимiзувати роботу комутацiйного обладнання, зокрема потрібний обсяг пам’ятi для здiйснення необхiдного числа комутацiй пiд час обслуговування процесiв обмiну даними, а також програмне забезпечення керуючих комплексiв у цифрових системах без додаткового аналiзу та дослiджень у майбутньому;

  • застосування в теорiї синтезу структур та систем із k-значним структурним алфавiтом, адже тепер при декомпозицiї логiчних функцiй до двомiсних можна однократно вибрати оптимальний базис такий, що вимагатиме найпростiшої реалiзацiї та налагодження.

  1. Удосконалено математичні моделі теорії точностi роботи k-значних структур та здійснено їх аналітичні дослідження, у результаті чого отримано тривимірну суттєво нелінійну залежність припустимого відхилення k-значних сигналів від значності та ймовірності помилки в інформаційному каналі, що надає широкі можливості оптимального вибору параметрів на етапах проектування та експлуатації.

Основні результати розділу опубліковані в працях [49, 53, 111, 140, 141, 144, 145, 146, 148, 149, 158, 159, 162, 191].

Соседние файлы в предмете Дипломная работа (подготовка и защита)