Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Теорія побудови і кодування просторових k-значних структур [на укр. яз.].doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.05.2014
Размер:
18.53 Mб
Скачать

Висновки до четвертого розділу

  1. У рамках проблеми створення моделей, алгоритмів та структур k-значного кодування каскадними кодами в роботі поставлені та вирішені наступні задачі досліджень, що не мали свого вирішення для k-значних структур:

  • розроблення математичних моделей кодування і декодування CIRC-кодами;

  • синтез алгоритмів k-значного кодування/декодування;

  • розроблення способи організації обчислень та синтезу структур операційних засобів CIRC-кодера/декодера;

  • аналіз принципів побудови та дії функціонально-орієнтованого процесора двокаскадного CIRC-декодера;

  • порівняльний аналіз cтратегій декодування CIRC-декодерів.

  1. Дістали подальший розвиток математичні моделі кодування і декодування кодами Ріда – Соломона із застосуванням принципу симбіозу різних видів кодування і гнучкого, адресного та просторового квазівипадкового переплетіння шляхів поширення сигналів, що дозволяє побудовати структури нових алгоритмів кодування для захисту від несанкціонованого доступу, створення захищених і надійних обчислювальних систем та проаналізувати характеристики й вимоги до технічних засобів кодування, зокрема змінювати вид породжуючого многочлена поля, довжину блоків та вид перемежування символів.

  1. Синтезовано алгоритми k-значного кодування/декодування, що дозволяє промоделювати на рiвнi програмних алгоритмiв етапи кодування/декодування, CIRC-коду й оптимiзувати стратегiї декодування за критерієм припустимого рiвня ймовірностей появи помилок на виході декодера.

  2. Розроблено методи організації обчислень та синтезу послідовних, паралельних і змішаних структур операційних засобів CIRC-кодера/декодера, що дозволяє реалізувати сім’ю операційних засобів залежно від стратегії виправлення помилок та від способів організації обчислень. Запропоновані методи можуть бути корисними для мінімізації часових чи апаратних затрат під час синтезу функціонально-орієнтованого процесора кодування/декодування CIRC-коду.

  3. Проаналізовано та досліджено методи побудови та дії програмно-апаратного комплексу двокаскадного CIRC-декодера, що забезпечує:

  • при послідовній архітектурі обчислювача скорочення на порядок числа звертань до постійного запам’ятовуючого пристрою порівняно з паралельною структурою;

  • при паралельній структурі - підвищення швидкодії та можливість отримати результат за мінімальне число тактів. Крім цього, зі складу структури обчислювача усуваються елементи затримки та суттєво спрощується пристрій керування;

  • компроміс між апаратними затратами та швидкодією при послідовно-паралельному методі обчислень.

  1. Здійснено порівняльний аналіз cтратегій С12, С13, С14, С22, С23, С24 декодування CIRC-кодів, який показав, що застосування стратегії С13 забезпечує максимальне підвищення ймовірності правильного декодування для помилок із великою протяжністю (l > 4), a також дає виграш у часі обробки сигналу за рахунок зменшення числа обчислювальних операцій і звертань до пам’яті.

Основні результати розділу опубліковані у працях [52, 132, 161, 164-168], серед яких 4 авторських свідоцтва на винаходи.

Соседние файлы в предмете Дипломная работа (подготовка и защита)