Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MP1.docx
Скачиваний:
25
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
238.25 Кб
Скачать

2. АсМап України. Структура, функції та діяльність.

(Association of International Road Carriers of Ukraine) — незалежна некомерційна недержавна добровільна організація, до складу якої входить 2,7 тисяч українських перевізників, які працюють на ринку міжнародних автоперевезень. Крім того, понад 3000 перевізників співпрацюють з Асоціацією за окремими угодами. Членами АсМАП експлуатуються більше 27 тис. автомобілів, половина яких відповідає нормам Euro 2 та Euro 3, більше 1,7 тис. — нормам Euro 4 та Euro 5.

Асоціація створена наприкінці 1991 року. З 1992 року АсМАП України — дійсний член Міжнародного союзу автомобільного транспорту MCAT-IRU та визнана 160 об’єднаннями міжнародних автоперевізників — учасників Митної Конвенції МДП у 70 країнах світу. Це конвенція про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП. До Конвенції МДП Україна приєдналася в 1993 ропі, що передбачало створення у країні гарантійного об’єднання.

За рішенням українського Уряду від 24 липня 1993 року Асоціації надано повноваження гаранта відповідальності ук­раїнських та іноземних перевізників перед МСАТ у зв’язку з використанням ними на території України книжок МДП. Асо­ціація забезпечує функціонування Митної Конвенції в Україні, тобто видає вітчизняним перевізникам книжки МДП, контро­лює їх стан, повернення, зберігання і облік.

Вищий керівний орган Асоціації — Загальні збори (конфе­ренція) учасників АсМАП України. Вони вибирають для ор­ганізації роботи Раду Асоціації під керівництвом Президента АсМАП. Нині Президентом Асоціації є Л.М. Костюченко Кон­троль за діяльністю Асоціації здійснює Ревізійна комісія. Ви­конавчим органом Асоціації є Секретаріат Асоціації.

Головна мета діяльності АсМАП України — це представ­лення інтересів українських перевізників різних форм влас­ності на міжнародному рівні. Головна функція — це гаранту­вання сплати державі митних зборів і платежів у випадку недо- поставки товарів до митниці призначення.

Асоціацією постійно ведеться робота з поліпшення умов виконання міжнародних автоперевезень. Керівництво та фахів­ці секретаріату Асоціації плідно працюють з депутатським кор­пусом через відповідні Комітети Верховної Ради, з органами виконавчої влади, громадськими організаціями.

При Асоціації Міжнародних Автомобільних перевізників України діє Навчально-консультаційний центр (НКЦ), який має відповідний сертифікат та акредитований при Академії МСАТ (ІІШ Женева). НКЦ проводить навчання водіїв, керівників та менеджерів підприємств, які здійснюють міжнародні переве­зення вантажів та пасажирів. Після курсу навчання видаються відповідні документи європейського зразка.

Особливе значення має той факт, що члени Асоціації ство­рили свій бізнес без фінансової підтримки держави. Він забез­печує робочими місцями та своєчасною заробітною платою май­же 60 тисяч наших співвітчизників, дає значні грошові над­ходження до бюджетів усіх рівнів.

Основні напрямки діяльності Асоціації:

  • захист прав та інтересів учасників Асоціації, забезпечен­ня правових гарантій їх діяльності;

  • задоволення господарських потреб учасників Асоціації;

  • координація міжнародних перевезень вантажів у відпо­відності до Конвенції МДП 1975 року;

  • надання гарантій, що покривають відповідальність пере­візників перед компетентними органами за транспортні операції, які виконуються на території України у відпо­відності до Конвенції про міжнародні перевезення ван­тажів 1975 року з використанням книжок МДП;

  • представлення інтересів учасників Асоціації та відстою­вання їх прав у Міжнародному Союзі Автомобільного Транспорту (МСАТ), Українській спілці промисловців та підприємців (УСПП), Європейській транспортній навчаль­ній асоціації “Євротра”;

  • сприяння створенню правової бази з організації міжна­родних перевезень вантажів та пасажирів;

  • професійна підготовка й перепідготовка водіїв, спеціаліс­тів, керівників, які зайняті в галузі міжнародних авто­мобільних перевезень, транспортно-експедиційного та екс­педиторського обслуговування;

  • надання своїм учасникам аналітичної, довідково-методичної інформації з питань міжнародних автомобільних перевезень вантажів та пасажирів, у тому числі через ме­режу Інтернет;

  • сприяння організації централізованої системи автостра-хування;

  • забезпечення учасників Асоціації митними документами (книжками МДП, карнетами де пассаж), бланками товарно-транспортних накладних та іншими документами, необхідними для здійснення міжнародних автомобільних перевезень;

  • видання інформаційних бюлетенів, буклетів, довідників; офіційний друкований орган АсМАП України — газета “Автопрофи”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]