Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MP1.docx
Скачиваний:
24
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
238.25 Кб
Скачать

1.Міжнародний союз автомобільного транспорту мсат. Структура та функції.

Міжнародний союз автомобільного транспорту (МСАТ) є неурядовою некомерційною організацією, і був заснований у березні 1948 року у Женеві професійними автошляховими і автотранспортними об'єднаннями і асоціаціями європейських країн.

Головна мета МСАТ, як зазначено в його Статуті, - захист інтересів галузі вантажного та пасажирського автомобільного транспорту, організація та сприяння міжнародному співробітництву в галузі в інтересах гармонійного та сталого розвитку світової економіки в цілому. Штаб-квартира МСАТ розміщена в Женеві (Швейцарія). Є три Постійних Представництва - у Брюсселі, Москві та Стамбулі. Згідно зі Статутом установлені дві категорії членства: дійсні (активні) члени та асоційовані.

Дійсні члени — це національні асоціації автомобільного транспорту, які представляють у своїй країні три види професійного автомобільного транспорту: пасажирський комерційний транспорт, включаючи таксі, вантажний комерційний транспорт і транспорт для власних потреб.

Асоційованими членами можуть бути національні та міжнародні організації, будівельники автомобілів, транспортні компанії з комбінованих перевезень, а також промислові та наукові підприємства, які прямо або непрямо пов'язані з діяльністю автомобільного транспорту; вони не мають права голосу та прав дійсних членів, але можуть отримати інформацію, яка призначена для усіх членів МСАТ.

Членами Союзу є 180 національних асоціацій та компаній-операторів 73 країн. А також членами МСАТ є 5 міжнародних організацій.

Органами МСАТ є:

а) Генеральна Асамблея МСАТ

б) Рада з питань пасажирського транспорту

в) Рада з питань вантажного транспорту

г) Президія – Президентська виконавча рада МСАТ

Допоміжними органами є:

- комісії, робочі групи МСАТ та оперативні групи, Генеральний Секретаріат МСАТ є адміністративним органом МСАТ.

Генеральна Асамблея - вищий орган МСАТ, що складається з усіх дійсних та асоційованих членів. До її компетенції входять визначення стратегічних питань Союзу, внесення змін і доповнень до Статуту, вибори Президії та прийняття нових членів, вироблення рішень з основоположних напрямків діяльності МСАТ.

До складу МСАТ входять дві Ради з питань транспорту:

- Рада з питань пасажирського транспорту, яка складається з дійсних членів, що виконують професійні перевезення пасажирів, включаючи таксі і оренду автомобілів з водієм;

- Ради з питань вантажного транспорту, яка складається з дійсних членів, що виконують професійні перевезення вантажів і перевезення вантажів за власний рахунок автомобільним транспортом.

До Президії – Президентської виконавчої Ради МСАТ входять Президент, який очолює Раду, і 9 членів (три від Ради з питань пасажирського транспорту, 6 членів від Ради з питань вантажного транспорту). Президенти Рад з питань транспорту є Віце-президентами МСАТ.

Президія на практиці реалізує рішення Генеральної Асамблеї, контролює роботу комісій і груп експертів МСАТ, вносить до Генеральної Асамблеї пропозиції з ключових питань діяльності МСАТ, зміни до Статуту, утворення комітетів зв'язку, керує роботою Генерального секретаріату.

Генеральний секретаріат МСАТ забезпечує зв'язки між робочими органами Союзу та його членами, підтримує відносини з різними міжнародними організаціями.

У складі МСАТ працюють також міжнародні комісії та групи експертів, яким доручено проводити дослідницьку роботу та готувати пропозиції зі спеціальних напрямків.

Діяльність МСАТ у галузі нормування направлена у першу чергу на вироблення угод і єдиних документів з метою спрощення митних формальностей і прискорення тим самим доставки вантажів. Одним з таких документів є розроблена під керівництвом МСАТ книжка МДП у рамках Митної конвенції про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП 1959 року.

МСАТ також займається питаннями застосування на практиці Конвенції про договір міжнародного автомобільного перевезення вантажів (КДПВ), бере активну участь у розробці конвенцій та угод, що стосуються питань автомобільного транспорту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]