Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpori_na_ispit_z_groshey_pererobleni (1).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
383.49 Кб
Скачать

37. Споживчий банківський кредит та його особливості

Споживчий кредит – це кредит, який налається як нас так і в іноз. валютах

фіз. Особами, резидентами У. на придбання споживчих товарів тривалого користування та послуг і повертаються в розстрочку, якою інша передбачена умовами кредитного договору.

38. Суть значення та класифікація банківських інвестицій

Інвестиції- це довгострокові вкладення в будь яку галузь економіки з метою отримання доходу чи прибутку або будь яку поточну діяльність яка збільшує здатність економіки відтворюватись на розширеній основі.

На сьогодні розрізняють такі класифікації за такими ознаками:1)за формою власності: державні, приватні, іноземні, спільні 2)за суб’єктами інвестування: юридичних осіб, фізичних осіб3)за об’єктами вкладення коштів: реальні, фінансові, споживчі 4)за характером участі в інвестуванні: - прямі під якими розуміють безпосередньо участь інвестора при виборі об’єкта інвестування коштів. Пряме інвестування здійснює в основному підготовлені інвестори які мають достатньо точну інформацію про об’єкт інвестування і добре обізнані з механізмом інвестування. При цьому якщо прямі інвестиції мають форму вкладу у цінні папери то ними зазвичай забезпеч. Контрольний пакет акцій або ін. форма контрольної участі; - непрямі інвестиції(портфельні) здійснює у формі створення портфелів цінних паперів які належать різним емітентам і не забезпечують контрольну участь і пряме управління об’єктом інвестицій. Метою даних інвестицій є отримання прибутків від зростання курсової вартості по портфелях від створення ними стабільних грошових потоків від диверсифікації5)виходячи із спрямованості інвестицій: - нетто інвестицій які повязні із заснуван. проекту п- ства їх ще наз. початковими – реінвестиції які здійсн. За рахунок прибутку одержаного від первинного вкладення капіталу(повторні інвестиції) –брутто інв. Які склад з нетто інвестицій і реінвестицій.6)залежно від характеру здійснення: пасивні і активні7) за регіальною ознакою: внутрішні і зовнішні 8)за терміном: коротко,середньо і довгострокові.

39. Інвестиційний портфель банку: суть, порядок, принципи формування та класифікація.

Інвестиційний портфель банку - це сукупність здійснених банком інвестицій з метою одержання прибутку та диверсифікації ризиків. Залежно від поведінки інвесторів інвестиційний портфель може бути таких типів:- агресивний або ризиковий – націлений переважно на отримання доходу від приросту курсової вартості цінних паперів, які входять до портфелю цінних паперів – поміркований або ринковий дохід складається за рахунок приросту курсової вартості, відсотки з дохідними, державними цінними облігаціями, а також з дивідендних виплат –консервативний формується з державних облігацій.

Управління портфелями полягає у підтримці рівноваги між ліквідністю і прибутковістю.

Банки можуть формувати такі типи портфелів: портфель зростання зорієнтований на цінні папери та інші інвестиції об’єкти ринкова вартість яких швидко зростає. Метою портфелю даного типу є зростання капіталу за рахунок зростання курсової вартості .А залежно від співвідношення очікуваного зростання капіталу і ризику виділяють такі види портфелю зростання 6а)агресивний максимальний капітал і великий ризик б)консервативний невисокі стійкі тампи зростання курсової вартості в)середнього зростання.

Змішаний формується щоб уникнути можливих втрат на фондовому ринку як від падіння курсової вартості так і від низьких % виплат.Цей портфель являє збалансований портфель з урахуванням зростання і доду інвестованого капіталу.

Спеціалізований портфель портфель в якому цінні папери або інші об’єкти інвестицій обєднанні не за зап-м цільовим критеріям, а за більш частковими критеріями.

Інвестиційні портфелі банку класифікують за такими різними ознаками: 1)за метою інвестування2)за ступенем досягнення інвестиційних цілей3)за видом інструментів інвестування4) за рівнем ризику5)за стратегією формування6)за рівнем управління.

При формуванні інвестиційного портфелю інвестор повинен чітко сформулювати свою стратегію управління і визначити майбутній тип портфелю.

Тип портфеля – це його інвестиційна характеристика яка базується на співвідношенні доходу і ризику. Основною метою інвестиційної діяльності банків є забезпечення збереження коштів дохідності і ліквідності. Відповідно більш високий дохід досягається за рахунок зниження ліквідності пов'язаний як правило з вищим рівнем ризику, тому інвестиції повинні бути диверсифіковані.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]