Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
7_Rd_kherson_2007.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
3.27 Mб
Скачать

Накопичення твердих побутових відходів

У сільських населених пунктах не вирішуються питання оформлення згідно з чинним законодавством відведень земельних ділянок під полігони твердих побутових відходів (ТПВ). Відсутні заводи по переробці ТПВ. Зважаючи, що забруднення навколишнього природного середовища твердими побутовими відходами є одним з основних чинників санітарно-епідемічних ускладнень, заходи по забезпеченню утилізації твердих побутових відходів слід визнати пріоритетними. У зв’язку з рекультивацією існуючого полігону твердих побутових відходів у м. Генічеську виникла гостра потреба у будівництві нового полігону ТПВ. На сьогоднішній день рівень будівельної готовності об’єкта 32%, для завершення будівництва потрібні 606 тис. грн.

Необхідно збудувати заводи по переробці твердих побутових відходів в містах Херсоні, Нова Каховка та в курортних містах Генічеську, Скадовську, Гола Пристань, а ткож провести рекультивацію несанкціонованих звалищ.

Наявність непридатних та заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин

Не вирішеними залишились питання знешкодження заборонених та непридатних до використання пестицидів, кількість котрих на території області становить 700,911 тонн.На сьогоднішній день в області накопичено 700,911 тонна непридатних та заборонених до використання пестицидів. На цей час 452 тони зберігаються у 170 залізобетонних контейнерах, у тому числі: ВАТ “Каланчацький райагрохім” – 64 контейнери, ВАТ ”Білозерський райагрохім” – 50 контейнерів, ВАТ “Генічеський райагрохім” – 56 контейнерів. Вищевказані контейнери зберігаються на спеціальних майданчиках з твердим покриттям згідно узгоджених проектів. Решта непридатних, невідомих та заборонених пестицидів у кількості 248,911 тонни зберігаються на складах колективних сільгосппідприємств області, умови їх зберігання у більшості районів залишаються незадовільними. Їх накопичення і зберігання на території області через гідрогеологічні умови є небезпечним для довкілля і здоров'я людей.

Забезпечення населення водою питної якості

Водозабірні споруди та водопровідні мережі в області наднормативно зношені. На них втрачається до 40 % води, що добувається, йде засолення водоносних горизонтів. Внаслідок реорганізації сільськогосподарських підприємств залишилися безгосподарними 800 свердловин.

Більшість сільських водозаборів працюють на родовищах з незатвердженими запасами прісних підземних вод, які потребують геологічного вивчення з метою затвердження запасів прісних підземних вод. Зазначені роботи потребують значних фінансових витрат.

Для вирішення проблеми забезпечення населення якісною питною водою необхідно:

- виконати геологорозвідувальні роботи з метою затвердження запасів прісних підземних вод для задоволення потреб у питній воді сільських населених пунктів;

- провести реконструкцію водопровідних мереж;

- провести детальну гідрогеологічну розвідку на площах діючих водозаборів з прогнозними запасами родовищ та ревізію затверджених запасів на родовищах, що розробляються;

- здійснювати подальший тампонаж непридатних для експлуатації свердловин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]